10 AÇILIŞLA TÜRKİYE'DE BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR

Marriott International, 2022'nin Sonuna Kadar, tanınmış marka portföyüyle ülkedeki varlığını büyütmeyi planlıyor.

10 AÇILIŞLA TÜRKİYE'DE BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR

Şirket, tanınmış marka portföyüyle ülkedeki varlığını büyütmeyi planlıyor.

Marriott International, Inc. (NASDAQ: MAR), 2022'nin sonuna kadar 10 otel açma hedefiyle Türkiye'deki portföyünü genişletme planlarını açıkladı. Planlanan açılışlarla birlikte, 2022'nin sonuna kadar şirketin Türkiye'deki portföyü sekiz pazarda 43 otel ve 7.000’i aşkın odaya ulaşacak. Pazara yönelik uzun vadeli odağına vurgu yapan şirket, yakın zamanda Four Points by Sheraton markası altında iki yeni anlaşma imzaladığını duyurdu.

Marriott International Türkiye İş Geliştirme Direktörü Begüm Kaya, “Marriott International'ın Türkiye pazarında başarılı operasyonlarla dolu güçlü bir geçmişi var” dedi. “Zengin marka portföyümüz, birinci sınıf dağıtım ve rezervasyon platformumuz ve kapsamlı sadakat ve seyahat programımız Marriott Bonvoy ile yatırımcılarımızın ve iş ortaklarımızın Türkiye’de bize duydukları güvene minnettarız".

Ülke Genelinde Odaklı Hizmet Tesislerinde Devam Eden Güçlü Büyüme

Marriott International, Four Points by Sheraton ve Residence Inn by Marriott gibi markaları içeren odaklı hizmet portföyüyle büyümeye devam ediyor. Four Points by Sheraton, bu yıl açılması planlanan Four Points by Sheraton İstanbul Kağıthane ve 2022'de açılması öngörülen Four Points by Sheraton Elazığ projeleriyle Türkiye pazarındaki ivmesini artırıyor.

Ülkedeki uzun süreli konaklama talebini karşılamak için şirketin, uzun dönem konaklama markası Residence Inn by Marriott'u, bu yıl içerisinde açılması planlanan Residence Inn by Marriott İstanbul Ataşehir oteliyle tanıtması bekleniyor. Marka, tam donanımlı mutfakları, ayrı oturma ve uyku alanları bulunan esnek süitleri ile modern ev konforu arayan konuklar ve iş-tatil seyahatlerini birleştiren turistler için mükemmel bir çözüm sunuyor.

Mülk sahiplerinin Mariott'un Premium markalarına olan ilgisi

Şirketin ünlü premium markaları da Türkiye pazarındaki büyümenin itici gücü olmaya devam ediyor. Orientbank Hotel İstanbul, Autograph Collection'ın kısa süre önce gerçekleşen açılışının ardından, İstanbul'da iki yeni Autograph Collection otelinin daha açılması planlanıyor - The Burdock, Autograph Collection 2021'de Karaköy’de, Orient Occident Hotel, Autograph Collection 2022'de İstanbul’da tarihi yarım adada açılacak. Bağımsız otelcilere, Marriott International’ın güçlü dağıtım, satış ve sadakat platformundan yararlanma fırsatı sunan Autograph Collection markası, şirket ölçeğinin gücünden yararlanırken otellerin özgür ruhlarını ve bireyselliklerini korumalarına imkan tanıyor.

Misafirlerine kusursuz bir seyahat deneyimi için tam olarak ihtiyaç duydukları her şeyi sağlayan Delta Hotels by Marriott, 2019 yılında Delta Hotels by Marriott İstanbul Haliç'in açılışıyla Türkiye pazarına giriş yaptı. Markanın, 2021 yılı sonunda Delta Hotels by Marriott İstanbul Levent'i açması planlanıyor.

Dünyada bir marka tasarım dönüşümünden geçen Sheraton Hotels & Resorts, Türkiye'deki popülaritesini korumaya devam ediyor. Sheraton İstanbul City Center ve Sheraton İstanbul Levent'in açılışlarının ardından markanın önümüzdeki yıl Sheraton İstanbul Esenyurt'u açması bekleniyor. Yerli müşteriler ve misafirlerin bir araya geldiği bir buluşma noktası olan köklü marka Sheraton’un yeni konsepti sosyalleşmeyi, üretkenliği, kişiselleştirmeyi mümkün kılan hizmetler ve tasarımlar sunuyor. Şirketin amiral markası Marriott Hotels de çok yeni açılan İzmir Marriott Hotel ile Türkiye'deki portföyünü daha da büyütmeyi planlıyor.

Markalı Rezidanslara Artan Talep

Türkiye'de markalı rezidanslara yönelik de güçlü bir talep görüyoruz. Tüketiciler kendilerine uygun bir yaşam tarzı, bir dizi olanak ve hizmet sunan konutlara yönelirken, gayrimenkul geliştiricileri ise ürünlerini güvenilir markalarla farklılaştırmaya ve daha üst segmente taşımaya çalışıyor. Marriott International olarak şu anda Türkiye'de Le Méridien Residences Bodrum ve The Ritz-Carlton Residences, Bodrum da dahil olmak üzere üç tane markalı konut projemiz var. Yakın zamanda açılan The Ritz-Carlton Residences, Bodrum Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki ilk bağımsız markalı konut (yanında otel yer almayan markalı konut) projemiz.

2022 yılında şirketin The Ritz-Carlton Residences, İstanbul ve The Residences at Sheraton İstanbul Esenyurt'u açması bekleniyor.

Dönüşüm Fırsatlarında Artış

Şirketin pazardaki büyümesinin büyük bir kısmı geçmişte yeni inşa edilen otellerden oluşsa da, hali hazırda dönüşüm fırsatlarında ciddi bir artış söz konusu. Şirket, son iki yılda ülke genelinde altı dönüşüm anlaşması imzaladı. Şirket 2019’dan beri, Sheraton İstanbul City Center ve Sheraton İstanbul Levent de dahil olmak üzere bu projelerden beş tanesini hali hazırda Marriott International markası altında işletmeye açtı.

Ayrıca, kullanım amacı değişiklik gösteren yeniden uyarlama projelerine olan ilgi de artıyor. Son üç yılda şirket, JW Marriott Istanbul Bosphorus ve The Burdock, Autograph Collection dahil olmak üzere Türkiye'de dört farklı kullanım amacı olan binayı otele dönüştürmek üzere sözleşme imzaladı.

Türkiye, her biri farklı segmentte, farklı deneyimler sunan Marriott International'ın 17 markasına ev sahipliği yapıyor. Şu anda Türkiye'de bulunan markalar şunlardır:

Lüks segmentte: JW Marriott, St. Regis Hotels & Resorts, The Ritz-Carlton, W Hotels, The Luxury Collection ve EDITION

Premium segmentte: Marriott Hotels, Sheraton, Renaissance Hotels, Le Meridien, Autograph Collection, Delta Hotels by Marriott ve Design Hotels;

Odaklı hizmet segmentinde: Courtyard by Marriott, Four Points by Sheraton, Aloft Hotels ve AC Hotels by Marriott.