2018 TROİA YILI OLSUN SEFERBERLİĞİ

ÇTSO heyeti Bakan Avcı ile İstanbul’da bir araya gelirken Ankara’da da Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy ve Turizm Tanıtım Genel Müdürü İrfan Önal ile AK Parti Grup Başkanvekili olan Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ı ziyaret edip konu hakkında destek aldılar.



Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, 16-18 Şubat tarihlerinde İstanbul Harbiye Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında Başbakan Binali Yıldırım'ın gerçekleştirdiği açılış ile başlayan ve 25 farklı ülkeden bakanlar, bakan yardımcıları ve direktörler seviyesinde temsil edildiği ve iş dünyasından çok geniş bir katılımın olduğu Dünya Turizm Forumunun 2. Gününde Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nabi Avcı ile bir araya geldi.



Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Okyay başkanlığındaki heyet, Forumun düzenlendiği Lütfi Kırdar Salonunda Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile gerceklestirdikleri görüşmede Odayıı temsilen Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mustafa Kansu ile Meclis Üyeleri Ahmet Çelik, Armağan Aydeğer ve Kemal Pazarbaşı da hazır bulunarak Bakan Nabi Avcı'ya "2018 Troia Yılı" projesini sundular ve çalışmalar hakkında bilgi verdiler.
Bakan Avcı, konuyla ilgili olumlu görüşlerini bildirirken, Projenin daha hızlı yürütülmesi için Kültür ve Turizm Bakanı Başdanışmanı Fatih Dut'u görevlendirdiğini iletti.



Ankara’ya gittiler ve “Troia 2018 Yılı” konusunda lobi çalışmalarına devam ettiler

Turizm sektörünü canlandırmak amacıyla dünya ölçeğinde uluslararası bilinirliğiyle ikinci sırada yer alan Troia‘nın UNESCO nezdinde Dünya Miras Listesine alınmasının 20. Yılı olan 2018’in “Troia Yılı” ilan edilerek ülkemizin tanıtım teması olarak desteklenmesi amacıyla ÇTSO öncülüğünde yapılacak çalışmalarla ilgili temaslarda bulunmak üzere bir heyet önceki hafta içerisinde Ankara’daydı. ÇTSO (Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mustafa Kansu ile Bulgaristan Sofya’da düzenlenen INT. TOURIST EXHIBITION HOLIDAY & SPA EXPO Turizm fuarında bulunan Meclis Üyeleri Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik, Kültür ve Turizm Bakanlığı randevusu için aynı gün karayoluyla Ankara’ya geçerek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy ve Turizm Tanıtım Genel Müdürü İrfan Önal’ı makamında ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette 2018 yılının Kültür ve Turizm Bakanlığımızın öncülüğünde “Troia Yılı” ilan edilmesi için planlanan çalışmalar hakkında bilgi verilerek yetkililerden destek talep edildi.



Bülent Turan, “ 2018 Troia Yılı Olmalı”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) temsilcileri Ankara’da, AK Parti Grup Başkanvekili olan Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ı makamında ziyaret etti. Turan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“ Çanakkale’mizin en önemli kültürel mekânlarından Troia Antik Kenti; 1998 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesine girmişti. Troia Antik Kenti’nin Unesco Dünya Mirası Listesine girmesinin 20. yılı olmasından dolayı sivil toplum örgütlerimizle beraber 2018’in “Troia Yılı” olmasını talep ediyoruz. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) temsilcileriyle defaatle bir araya geldik. Troia Antik Kenti’nin Dünya Mirası listesine girmesinin 20. yılı olmasını önemsiyoruz. Bizler Çanakkale’mizin her anlamda örnek şehir olmasını istiyor ve bunun için çalışmalar yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu anlamda gerek Kültür ve Turizm Bakanımızla gerekse Müsteşarımızla görüşmeler yaptık. Kendileri de ‘2018’in Troia Yılı’ olmasına sıcak bakıyorlar.Troia’nın Çanakkale ve Türkiye tarihi kadar, dünya için de kıymetli değerlerden.Esnafımız ve Çanakkale’miz için önemli bir karar olacak.Tarihe şahitlik eden Çanakkale’mizin kültür mirasının korunması ve yaşatılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu konuda Bakanlığımız ve ÇTSO Turizm Komitemizle istişareli bir şekilde ilerleyeceğiz. Çanakkale’miz marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyor”