2019'DA TURİZM GELİRİ YÜZDE 10-12 ARTACAK!

Turizmciler Hilton İstanbul Maslak’ta buluştu.Türkiye Otelciler Birliği’in (TÜROB) geleneksel öğle yemeği buluşması Hilton İstanbul Maslak’ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

2019'DA TURİZM GELİRİ YÜZDE 10-12 ARTACAK!

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Sayın Fikri Ataoğlu ve KKTC Otelciler Birliği (KITOB) Başkanı Dimağ Çağıner’in hazır bulunduğu yemeğe, TÜROB üyeleri de büyük ilgi gösterdi. Yemekte Summa Turizm Yatırım A.Ş. Başkan Yardımcısı Sayın Okan Sargın’a ve Hilton İstanbul Maslak Genel Müdürü Sayın Özkan Alkan’a katkılarından dolayı plaket verildi.Türkiye Otelciler Birliği’in (TÜROB) geleneksel öğle yemeği buluşması, Hilton İstanbul Maslak’ta gerçekleşti. TÜROB Başkanı Timur Bayındır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Sayın Fikri Ataoğlu ve KKTC Otelciler Birliği (KITOB) Başkanı Dimağ Çağıner’in hazır bulunduğu yemeğe TÜROB üyeleri de büyük ilgi gösterdi. Öğle yemeği davetinde Summa Turizm Yatırım A.Ş. Başkan Yardımcısı Sayın Okan Sargın’a ve Hilton İstanbul Maslak Genel Müdürü Sayın Özkan Alkan’a katkılarından dolayı plaket verildi.

2019’da turizm geliri yüzde 10-12 artacak

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, yaptığı konuşmada 2018 yılının turizm sektörü açısından iyi denilebilecek bir yıl olarak arkada kaldığını belirterek “2019 yılında hem turist sayısında hem gelirlerde yüzde 10-12 civarında artış öngörüyoruz" dedi.

Bu yıl Türkiye turizminin belkemiği olan Avrupa’dan da büyük ilgi olduğunu söyleyen Bayındır, şöyle konuştu. “"Hemen hemen tüm turizm pazarları açsından iyimseriz. Özellikle ana pazarımız durumunda olan ve Türk turizminin bel kemiği diyebileceğimiz Avrupa pazarlarından gelen işaretler, memnuniyet verici. Uzakdoğu pazarlarında hareket başladı. Ortadoğu canlılığını koruyor. Diğer pazarlarda da iyi gidiyoruz. Dolayısıyla, 2018 yılında başlayan yükselme trendinin bu yıl da devamını ve yine çift haneli artış olacağını öngörüyoruz. Fiyatlarda da artış gözüküyor ama maalesef, turist ve doluluk artışı kadar hızlı bir yükseliş gerçekleşmedi. Fiyatlardaki yükseliş trendinin de turist sayısındaki kadar hızlı olmasını beklemenin doğru olmadığını belirtmiştik. Fiyat ve gelir artışının sürmesini bekliyoruz. Bu durum özellikle İstanbul'da pazar çeşitlenmesinin hızlanmaya başladığını gösteriyor. Ancak fiyatlarda 2013-2014 yıllarının seviyelerine dönmek için, birkaç yıl daha beklememiz gerekiyor.

KKTC’de 26 bin yatak kapasitesi var

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Sayın Fikri Ataoğlu yaptığı konuşmada, KKTC’de bulunan otellerin kalitesinin dünyaya meydan okuduğunu belirterek “Güney’in yatak sayı 100 binin üzerinde.KKTC’de ise 26 bin yatak sayımız var. Güney Kıbrıs ile Kuzey Kıbrıs'taki otellerin kıyaslanmasına asla müsaade etmem. Bizim otellerimiz ve tesislerimiz sadece Güney Kıbrıs'a değil, dünyaya meydan okuyor. KKTC bütçe açığının yüzde 50’sini turizm gelirleri kapatıyor. Bu yıl hedeflediğimiz turist sayısına ulaşarak, bütçe açığımızın yüzde 60-65'ini turizm gelirleri ile kapatmayı öngörüyoruz” dedi.

Hilton İstanbul Maslak’a tam not

Turizm sektörünün nabzının attığı Türkiye Otelciler Birliği’nin yemeğine katılan birlik üyeleri Hilton İstanbul Maslak’a tam puan verdi. 2018 yılında yenilenerek, misafirlerine konaklama hizmeti vermeye başlayan otel, sektör profesyonellerinin de beğenisini kazandı. Turizmciler, Hilton Istanbul Maslak’ın şehir otelciliğine yeni bir soluk getirdiğini ifade ettiler