2019 YILINDA AKDENİZ VE EGE'DE TURİZM PATLAMASI OLACAK!

RTK Grubu Başkanı Thomas BÖSL ve DRV Yabancılar Komitesi Üyesi Önder Sancarbarlaz, “Alman Seyahat Acentaları Gözünden Türkiye ve İstanbul” başlığı altında açıklamalarda bulundu.

2019 YILINDA AKDENİZ VE EGE'DE TURİZM PATLAMASI OLACAK!

QTA- RTK Grubu Başkanı Thomas BÖSL ve DRV Yabancılar Komitesi Üyesi Önder Sancarbarlaz'ın açıklamaları şöyle:

Alman seyahat acenteleri unutulmasın lütfen!

QTA- RTK Grubu Başkanı Thomas BÖSL: “Bence biz müşterilerimiz yerine düşünmeyi bir kenara bırakmalıyız. Müşteri bir yere gitmek istemiyorsa onlara saygı göstermeliyiz. Bizim ‘bu ülkeye git-gitme gibi bir yaptırım gücümüz yok’ Yani ‘Türkiye’ye gitmeyin’ deme gibi bir şansımız yok. Müşteriler kendi seyahat özgürlüğüne sahiptir.İnternet ortamı krizlere hızlı tepki gösterebiliyor ama kriz esnasında bir destinasyonun suyunun çıkartılması ve ucuza pazarlanması benim hiç hoşlanmadığım bir durum. Bu kötü bir imaj yaratır. Ben turizm işini bir bütün olarak ele alıyorum ve beraber hareket etmek önemlidir.İstanbul’a ilişkin şunu söylemek istiyorum: İstanbul olağanüstü bir şehir. Ancak iyi yıllarda bile seyahat acenteleri için İstanbul’dan çok destek göremedik. Şimdi rakamlar kötüleşti ve seyahat acenteleri biraz adım atmaya başladı. Alman seyahat acenteleri unutulmasın lütfen. Uzun vadeli bir işbirliği iyi olacaktır. İstanbul için yapabileceğimiz çok şey var.”


Turizm Yazarı Halil Öncü, QTA- RTK Grubu Başkanı Thomas BÖSL ve DRV Yabancılar Komitesi Üyesi Önder Sancarbarlaz ile gelişmeleri konuştu.

2019 yılında Akdeniz ve Ege sahillerinde bir turizm patlaması olacak!

DRV Yabancılar Komitesi Üyesi Önder Sancarbarlaz: “Türkiye’nin imajı, Akdeniz sahillerine seyahat eden turistler açısından zedelenmiş durumda değil. Önümüzdeki yıl için talepler gelmeye başladı ve tüm otelcilere şunu salık vermek isterim: 2019 yılında Akdeniz ve Ege sahillerinde bir turizm patlaması olacak. İstanbul ise bizim en sevdiğimiz destinasyon. Yeni havalimanı ile İstanbul hak ettiği yeri bulacaktır. THY 60 milyon yolcu taşıyor. Türkiye’nin potansiyelini düşünürseniz bu rakam hala düşük. Yeni havalimanı ile yolcu kapasitesinin 150 milyona kadar artacağını düşünüyoruz. İstanbul ve Türkiye’nin yumuşak gücünü düşünerek potansiyeli tam anlamı ile kullanmamız gerekiyor.Bu etkinliğe katılmadan önce İstanbul şehrini araştırdım. Londra, Barcelona ile kıyasladım. İstanbul ile ilgili bilgileri tek bir web sitesinde bulamadım. TÜRSAB veya Bakanlık tüm bilgileri bir arada toplayan bir site hazırlamaları iyi olacaktır. Dünya metropolü olan İstanbul gibi bir şehrin sloganı bile yok. 20-40 yaş arası hedef kitlesini çekebilecek tüm o genç kitleyi çekebilecek cazibeli bir slogana ihtiyaç var. İstanbul gibi bir şehir yok. Bu kadar yakın mesafede bu kadar heyecan verici bir şehir yok.”