23.EMITT FUARI 31 OCAK'TA KAPILARINI AÇACAK

Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında yer alan ve 31 Ocak – 3 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 90 ülkeden katılımcı ve 60.000’in üzerinde ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. Fuar; Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yanısıra Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda ve KOSGEB’in desteğini alan Türkiye Otelciler Federasyonu ile Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin iş ortaklığında düzenleniyor.

23.EMITT FUARI 31 OCAK'TA KAPILARINI AÇACAK

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: “Yıllar içinde hızlı bir gelişim göstererek dünyanın en büyük 4. Turizm Fuarı unvanını elde etmesi EMITT için büyük başarıdır. Ulaşılan bu nokta önemli olmakla birlikte dünya turizmde lider ülke konumuna doğru ilerlediğimiz böylesi bir dönemde hedefimiz, bu başarıyı daha da ileriye götürerek organizasyonun dünya turizm fuarları arasında ilk 3 içerisinde yer almasını sağlamak ve turizm pazarındaki etkinliğini en üst düzeye çıkarmak olmalıdır.”

Türkiye’de ekonominin taşıyıcısı olan sektörlerde uluslararası ölçekli fuarlar düzenleyen ITE Turkey Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı / EMITT; 31 Ocak – 3 Şubat 2019 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılıyor. Bu yıl rekor düzeyde yabancı ziyaretçinin beklendiği Fuar, katılımcıları için büyük değer yaratan, önemli iş birliklerine zemin hazırlayan bir fuar olarak kabul ediliyor.

Fuar kapsamında her yıl Travel Shop Turkey işbirliği ile gerçekleşen “davetli tur operatörü” programına ise bu yıl Asya, Avrupa, Uzakdoğu ve Latin Amerika dahil 100’den fazla ülkeden 900’e yakın davetli tur operatörü katılacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “dünyanın çok az ülkesinin sahip olabileceği doğal güzelliklere, tarihi ve kültürel zenginliklere ve turizm alanında üstün hizmet kalitesine sahip olan Türkiye’de düzenlenmesinin yanısıra, EMITT’in önemini arttıran bir diğer husus da dünyanın önde gelen turizm profesyonelleri ve sektör temsilcilerini bir araya getirmesidir. Fuar, turizm pazarında yaşanan gelişmelerin tartışılması, sektörel analizlerin yapılması ve global gelişmelere uygun adımlar atılmasına yönelik kararların alınmasına olanak sağlaması nedeniyle de ülkemiz ve dünya turizmi için belirleyici rol oynamaktadır” dedi.

Bakan Ersoy, “Bu yılki EMITT Fuarı’nın taşıdığı bir diğer öneme de dikkati çekmek isterim. Bilindiği üzere; Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıl dönümünde İstanbul Havalimanımızın resmi açılışını yaptık. Yükselen Türkiye’nin yüzü akı olan bu proje kuşkusuz, İstanbul ve Türkiye turizmi açısından geleceği kurtaracak en önemli yatırımlardan biri oldu” diyerek şöyle devam etti: “Yeni havalimanı kapasitesiyle daha şimdiden Doğu Akdeniz, Balkanlar ve Kafkas bölgesinin en büyük ulaşım “hub”ı konumuna geldi. Açılışından bu yana sektörden gelen taleplerde yeni havalimanın etkisini görmekteyiz. Bu etkinin, EMITT Fuarı da başta olmak üzere ilgili her platforma olumlu yansımaları olacağı aşikardır.”

Aydın, “Türkiye’ye Gelen Yabancı Turist Sayısı Artmaya Devam Ediyor”

ITE Turkey Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın ise 23.’sünü düzenledikleri EMITT Turizm Fuarının, Turizm sektörüne katkısının büyük olduğunu, bu yıl geçen yıl gösterilen başarının çok daha üstüne çıkacaklarına inandığını ve belirterek şöyle devam etti:

“Bir önceki yıl 85 ülkeden 1.065 katılımcı ve 54.364 ziyaretçi ağırladık. Bu yıl da 90 ülkeden binlerce katılımcı ve 60.000’in üzerinde ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyoruz. Türkiye ekonomisine, turizmine ve ülke markasına EMİTT Fuarı’nın katkısının büyük olduğunu söyleyebiliriz. Her yıl gerçekleştirdiğimiz bu fuara geçen yıl da büyük bir talep olmuştu. Bu yıl da yine aynı şekilde yabancı ülkelerden gelen katılım talebi çok yüksek düzeyde. Bu, bizim doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Böyle olunca da ülkemize daha büyük yarar sağlamak için işlerimizi hızlandırmada bize motivasyon sağlıyor.

“Kısa süre önce açıklanan Kültür ve Turizm Bakanlığı verilere göre; en çok turist gelen ülkeler sıralamasında Rusya, Almanya, İran, Gürcistan ve Bulgaristan ilk beş ülke arasında yer alıyor. 2018 yılının ilk 7 ayında Türkiye’ye gelen yabancı turist sayısı yüzde 24,9 artarak 21,64 milyon kişiye ulaşmış durumda. TÜİK verilerine göre de Türkiye’nin turizm geliri 2018 yılı ilk yarısında yüzde 30,6 artarak 8,78 milyar dolardan 11,47 milyar dolara yükselmiş durumda. Bu veriler Türkiye’nin turizm açısında her geçen gün yükseldiğini gösteriyor. Bu sonuçlar bizi umutlandırıyor.”

Aydın, Turizm ve Kültür Bakanlığı verilerine göre Haziran - Eylül döneminde artışların yüzde 40’ı aştığını, bu artışların özellikle Almanya ve Rusya’dan gelen turistlerde yaşandığını da sözlerine ekledi.

31 Ocak – 3 Şubat 2019 tarihlerinde gerçekleşecek EMITT’te, ilk iki gün turizm profesyonelleri, üçüncü ve dördüncü gün ise tatil tüketicileri ağırlanacak. Tatil tüketicileri fuarda seçtikleri destinasyonları inceleyebilecek ve bütçelerine uygun tatil rotalarına, “erken rezervasyon” kampanyalarının sunduğu cazip fiyatlarla ulaşma imkânına sahip olabilecek.