'GOLFTE REKABET İÇİN DİREKT SEFERLERİN ARTMASI GEREKİYOR'

Turizm Düşünce Platformu Regnum Carya Golf & SPA Oteli Genel Müdürü Hakan Duran’ın ev sahipliğinde toplandı.

Turizm Düşünce Platformu Regnum Carya Golf & SPA Oteli’ndeki toplantısına Hakan Duran’ın yanı sıra, Titanic Beach Lara Oteli Müdürü Hediye Çete, Northern Travel Lim. Yurtdışı Satış Pazarlama Md. Oktay Köylü, GM Travel Genel Müdürü Nuran Eker, Porto Bello Oteli Genel Müdür Yardımcısı Deniz Babuş Atam, Turizmci, genel müdür Alaaddin Gürses, Novum Touristik Product Menajer Metin Aktay, Sirene Golf Resort Oteli Genel Müdürü Ercan Çek, Sirene ve Antalya Golf Satış ve Pazarlama Müdürü Volkan Çavuşoğlu, Turizmci, Genel Müdür Arkın Ur ve Turizmgazetesi ve Resort Dergisi Antalya Temsilcisi Emin Demir Katıldı.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Sirene ve Antalya Golf Satış ve Pazarlama Müdürü Volkan Çavuşoğlu, Avrupa’da golf oynamak isteyen her kişinin golf kulübüne üye olması gerektiğini, Antalya’da ilk açılan National Golf Kulübü’nün de aynı amaçla kurulduğunu ama zamanla Antalya’da resort turizm olması nedeniyle üyeliğin kaldırıldığını belirtti.

Antalya’da 18 delikli 14 golf sahasının olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, “Akdeniz Bölgesinde 14 golf sahasının yan yana olduğu başka bir yer yok. Bizim en büyük avantajımız otellerimiz. 14 golf sahasının yan yana olması bizim ikinci avantajımızdır. Golf oyuncuları fazla uzağa gitmeden farklı golf sahalarında oynama fırsatını ancak Belek’te bulabiliyorlar. 3’üncü büyük avantajımız ise her şey dahil sistemidir” dedi.

Dezavantajlarımızı da değinen Çavuşoğlu, ‘’En büyük dezavantajımız ise ulaşımdır. Antalya’ya direkt sefer sayısı yok denecek kadar az. Golf oyuncusu için zaman çok önemli. Bu zamanı yolda harcamak istemiyor’’ diye konuştu.

Belek’te otellerin golf sahalarını otelleri doldurmak için yapıldığını anlatan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Belek’te yılda ortalama 500-550 bin arasında oyun oynanıyor. Bir golfçü ortalama 4-5 golf oyunu oynuyor. Yani bir yılda 125 bin civarında golf oyuncusu Belek’te golf oynamakta. Golf oyuncusu genellikle 40-70 yaş arasındadır. Bizim otellerimiz ve golf sahalarımız üst düzeyde. Ancak otellerin ve golf sahalarının dışı çok kötü. Dışarda golfçüler için yaşam alanları yok. 14 Golf sahası şu an için Belek’e yetiyor. Bizim yapmamız gereken Belek bölgesinde golf sezonunu büyütmektir. Golf oynamaya Almanlar, Büyük Britanya, İsveç, Finlandiya, Danimarka, Fransa’dan geliyorlar. Golfta hedef pazarlar ise Çin, Hindistan, Japonya, Güney Kore olmalıdır.’’( turizmgazetesi.com )