'HEDEFİMİZ 200 BİN KİŞİYİ TERMAL ŞİFAYLA BULUŞTURMAK'

17 yıldır bu alanda faaliyet gösteren Karaderili Şirketler Grup’u ,Yalova ve Balıkesir'de İnşa etmeye başladığı dev tesisler bittiğinde 200 bin kişiyi şifalı termal sularla buluşturmayı hedefliyor. Termal suların tarihten beri şifa kaynağı olarak bilindiğini söyleyen Karaderili Şirketler Grubu Acente ve Bayii Koordinatörü Deniz Derelli, “Ülkemizde geleneksel anlayıştan dolayı, termal sular hep şifa arayışları olarak algılanmış ve hastalık geldiğinde hatırlanmıştır. Bu algılamanın sınırlarının daha da genişletilerek, hastalık öncesi bağışıklık sistemini ve bedeni koruyucu bir unsur olarak değerlendirilmesi daha doğru olacaktır.” dedi.
 
İlk termal yatırımını, işletmesini devir aldığı Kütahya'nın Emet ilçesindeki Emet Termal Resort&Spa'yla yapan Karaderili Grup, Yalova ili Termal İlçesi Akköy'de 3 etap şeklinde inşa edilmekte olan termal otel ve Balıkesir'de yapımı süren, Balıkesir Laguna Thermal ile termal otel sayısını arttırmayı planlıyor. Şirket yetkilileri, geçtiğimiz Pazar günü Kütahya Emet'te bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Karaderili Şirketler Grubu Acente ve Bayii Koordinatörü Deniz Derelli, termal sağlık turizmi ve şirketin bu alanda yaptığı yatırımlar hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin dünyada termal kaynağa sahip sayılı ülkelerden olduğunu belirten Derelli, yatırımlarını termal turizmde yoğunlaştırdıklarını kaydetti. Derelli, Kütahya, Yalova ve Sındırgı'daki 3 termal tesisle senede 200 binden fazla tatilciye sağlık turizmi yaptırmayı hedeflediklerini dile getirdi.
 
Yalova'ya Marmara'nın en büyük termal yatırımı

İlk termal yatırımını, işletmesini devir aldığı Kütahya Emet'teki Emet ThermalResort&Spa'yla yapan grup, şimdi de Yalova ve Balıkesir'de iki önemli projeyi hayata geçirecek. Şirketlerinin 17 yıldan bu yana turizm sektöründe faaliyet gösterdiğini, şimdiki hedeflerinin ise sağlık tesisleri açarak tüm dünyadaki hasta insanların, termal sular ile şifa bulmaları olduğunu söyleyen Deniz Derelli, Yalova'daki projenin Marmara bölgesinin en büyük termal yatırımı olduğunu kaydetti. Yalova ve Balıkesir'deki projelerin hızla ilerlediğini aktaran Derelli, şöyle devam etti: “Şu anda Yalova da 2 bin 200 yatak kapasiteli ülkemizin en büyük termal turizm kompleksi inşaatımız devam ediyor. Sadece inşaat için ilk etapta 55 milyon euro yatırım yapılacak. Stüdyo 1, 2 ve 3 yatak odalı daireler olarak planlanan projede yer alacak fizik-tedavi ve rehabilitasyon merkezi, açık-kapalı yüzme  havuzları ve spor merkezlerinin yanı sıra ailelere özel havuzlar ve sosyal alanlar geniş tutuldu. Başka bir önemli ayrıntı ise projenin Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek sarayları andıran görkemli duruşu. Türkiye'deki en iyi termal sulardan birine  sahip olan Yalova'nın böyle bir yatırıma ihtiyacı vardı. Balıkesir ilimizde de yaklaşık 40 milyon euro yatırım maliyeti olan termal tesisler yapıyoruz.”
 
Emet'in şekersu'yu keşfedilmeyi bekliyor
 
Şirket, ilk termal tecrübesini Kütahya'nın Emet ilçesindeki Emet ThermalResort&Spa'yla yapıyor. 17 yıllığına kiralanan bu tesis dört farklı termal suyu ile adeta sağlık deposu. Türkiye'de sadece bu tesiste bulunan ve 24 saat yosun üreten doğal termal yosun havuzu da birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Emet'te ayrıca, çok fazla kişi tarafından bilinmeyen şeker hastaları için de önemli bir şifa kaynağı bulunuyor. Acente ve Bayii Koordinatörü Deniz Derelli, ‘şeker su' adını verdikleri bu kaynağı da tanıtmak istediklerini vurguladı. Henüz bilimsel bir çalışma olmadığını söyleyen Derelli, “Bu kendi cazibesi ile akan suyumuz, günde sadece bir bardak kullanıldığında, vücuttaki şekeri çok yüksek oranda düşürüyor. Ülkenin her yerinden bu suyu kullanmak için hastalarımız buraya geliyor. Şimdi şirket olarak Sağlık Bakanlığı'na başvuru yapıp suyun analizlerini yaptıracağız. Umarım sonuçlar pozitif çıkar ve hastalarımız için bir umut oluşmuş olur.” ifadelerini kullandı.
 
Deniz Derelli, son olarak Emet'e ciddi yatırım yapmak istediklerini ancak bunun önünde bazı engellerin olduğunu belirtti. Öncelikli sıkıntılarının yol sorunu olduğunu dile getiren Derelli, şunları kaydetti: “Yollar bozuk olduğu için ulaşımda sorun yaşanıyor. Haliyle ilgili şirketler buraya turist getirmekten çekiniyorlar. Fakat, edindiğimiz bilgilere göre devlet yolları yaptırmak için ihaleyi tamamlayıp bir şirkete vermiş. Bu sorun kısa zamanda çözülecek inşallah. Bir diğer önemli sorunumuz ise mülkiyet. Burada Emet Belediyesi'nin kiracısıyız. Yarın başka belediye başkanı geldiğinde bizle çalışmak istemeyebilir. Biz de buralara çok büyük yatırımlar yaparak, yerli ve yabancı turist getirmeyi planlıyoruz. Ancak bunları yapabilmemiz için bu alanlarda yatırımlarımızı amorti edecek süreler kalmalıyız.”