'KEMER SİVİL TOPLUM PLATFORMU' KURULUYOR


Son dönemde Kemer bölgesinde ortaya çıkan sorunlara çözüm üretmek amacıyla Kemer’de yer alan Sivil Toplum Kuruluşları bir araya gelerek “Kemer Sivil Toplum Platformu” oluşturma kararı aldı. İZLEYİN!...

Konu ile ilgili olarak KEMİAD ( Kemer İş Adamları Derneği )  Binasında bir basın açıklaması yapan STK Temsilcileri ilk hedeflerinin “ Kındılçeşme” konusuna dikkat çekmek amacıyla bir eylem planı hazırladıklarını söylediler. Basın açıklamasına KESDER, KEMİAD, KEMER DOĞA DOSTLARI, KETOB,KEMER MOTOR SPORLARI,KARADENİZLİLER DERNEĞİ,YEŞİL KEMER SPOR,SANATÇILAR KULUBÜ DERNEĞİ,ENDURO KLUBÜ,KUZDERE TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ,FOVORİ TAXİ,SANAYİ KOOPERATİFİ,YÖRÜKLER DERNEĞİ,GÖKKUŞAĞI VAKFI,TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ KEMER ŞUBESİ katıldılar.

Öncelikli hedef, “Kındılçeşme”

Toplantıda KESDER ( Kemer Esnafları ve Turizmciler Derneği ) Yönetimi adına bir açıklama yapan Abdullah Çilendir şu görüşlere yer verdi:” Kıymetli basın mensupları ve Kemerimizin gönüllü sivil toplum örgütü üyesi dostlar. Buraya zaman ayırıp katıldığınız için hepinizi KESDER Yönetim Kurulu adına canı gönülden kutlarım. Toplantımıza ev sahipliği yapan KEMİAD ve KETOB Yönetim Kuruluna teşekkür ederim. Sevgili dostlar bugün buraya bölgemizdeki yaşam alanlarımızın birer, birer kaybolması nedeniyle siz STK temsilcileriyle istişare etmek ve bir yol haritası belirlemek amacıyla toplandık. Ne yazık ki Memleketimizin bu durumlara gelmesinde hepimiz sorumluyuz, maalesef İnsanlar güzellikleri ve değerlerini kaybedince anlıyor. Yeşiliyle,deniziyle ve iklimiyle adeta bir cenneti andıran beldemize daha ne kadar sahip çıkmayıp katliamını izleyeceğiz.Bugün Kındılçeşme,yarın Alacasu,Sazak koyu,Adrasan,Maden koyu,Göynükteki Çifte çeşmeler ve Beldibi’ndeki ATATÜRK parkı ve niceleri isimlerini saydığım bu yerler doğal orman ve yaşam alanlarıyken şimdi aynı kındıl çeşme kamptaki ve çıralıdaki gibi yeni turizm tesis alanı veya başka bir değişle katledilmek üzere birilerine verilecektir. Arkadaşlar gün o gündür ki artık bu olanlara dur demenin zamanı gelmiş hatta geçmiştir.Bizler bu gün buradan bir oluşum yaratarak çıkarsak ve o sinerjiyi halkımıza yansıtabilirsek ilçemizin gerçek sahipleri gibi davranarak hem kındılçeşmeyi geri alırız hemde diğer bölgelerimizin katliamını önlemiş olur çocuklarımıza ve torunlarımıza yaşanabilir bir vatan ve gelecek teslim etmiş oluruz, aksi takdirde kulağımızın üstüne yatmaya devam edersek neler olabileceğini tahmin etmek pekte zor değil. Eğer gönül birliği yaparak sessiz çığlığımız bizleri yöneten Devlet büyüklerimize duyurabilirsek emin olunki en kısa zamanda  mutlaka değerlendirilecektir. Kındıl çeşme ile ilgili hepinizin bildiği gibi geçtiğimiz günlerde Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararından sonra 3ncü idari mahkemesi ruhsat iptali kararı sonrası Danıştay 6ncı daire başkanlığı plan iptali kararı almıştır.Davaları bizler uyurken açan tüm kişi ve kurumlara huzurlarınızda tüm kemer halkı adına teşekkür ederim. Ne dersiniz artık sizce de bu memleketin sahipsiz olmadığını dosta düşmana gösterme zamanı gelmemiş midir? Büyük Önder M.Kemal ATATÜRK’ün dediği gibi bu Vatan Cennet yapılmaya değmez mi? Bir Kızılderili kabile reisi şöyle der Doğa bize atalarımızdan kalan bir miras değil torunlarımıza bırakacağımız bir emanettir. Sözlerimi ünlü filozof Albert Einsteinin Dünya ve Doğa için söylediği söz ile bitirmek istiyorum. Dünya yaşamak için tehlikeli bir yer; kötülük yapanlar yüzünden değil, durup seyreden ve onlara ses çıkarmayanlar yüzünden”



Kındılçeşme konusunda Eylem” kararı aldılar

Kurulacak Plaltform adına yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “ Eylem planı olarak gerekli izinlerin alınarak 8/12/2013 tarihinde bütün Kemer’lilerin katılımıyla Kındılçeşme Kampı alanının  Mahkeme kararının uygulanarak Halka açılması adına eylem yapılması kararı alınmıştır. Buna istinaden aşağıda isimleri belirtilen Dernek Temsilcilerinden komite oluşturulmuştur.
KESDER (Mehmet Ali KIZILKAYA,Fatih YÜKSEL,Ecevit GÜNGÖR), KEMİAD (Ali Nail KILIÇ), Doğa Dostları Derneği (Hasan AKTAŞ,Sezer BALTACIOĞLU)Kara Denizliler Derneği(Behiç KURTOĞLU),Sanayi kooperatifi (Mehmet AKIN),Kadınlar Birliği Kemer Şubesi(Binnaz KUM),Yörükler Derneği(Turan ARSLAN),Kemer Motor Sporları(üye),Enduro Kulübü (Semih ÖZDEMİR),KETOP(Tayyar GÜL). Kurulan Komite 25/11/2013 tarihinden itibaren Kemerdeki Tüm Kurumları, Siyasi Parti İlçe Teşkilatlarını, Belediye Başkanları ve Kemer Bölgesinde buluna Tüm STK ları ziyaret edip istişareler yaparak desteklerini talep edecektir” denildi.