'YEŞİLLENEN OTELLER' SERTİFİKASINI ALAN OTEL SAYISI ARTIYOR

TUROB tarafından 2009 yılında Bureau Veritas iş birliğiyle hayata geçirilen ve Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri’nin sayısını artırmayı hedefleyen proje, turizme sektöründe sürdürülebilir iş modellerine geçişi hızlandıran Sürdürülebilirlik Akademisi ile büyümeye devam ediyor.

Bu kapsamda 2015 yılında Yeşillenen Oteller Sertifikası almaya hak kazanan ilk otel, Eresin Hotels İstanbul oldu. Eresin Hotels İstanbul, sürdürülebilir turizmin önemli gereklerinden biri olan çevreye duyarlı tesis olma hedeflerine uygun çalışmalarıyla sertifikanın standartlarını karşılayarak, Bureau Veritas tarafından yapılan denetim sonucu Yeşillenen Oteller (Greening Hotels) Sertifikası almaya hak kazandı.

Yeşillenen Oteller (Greening Hotels) Sertifikası, Eresin Hotels İstanbul adına Eresin Otelleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Eresin’e, Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sungur Bursa tarafından, 26 Ocak 2015 tarihinde gerçekleşen TUROB Geleneksel Aylık Toplantısı sırasında takdim edildi. 

Müberra Eresin konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:  “2015 yılının ilk Yeşillenen Oteli olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Sürdürülebilir turizm adına ana hedefimiz çevre dostu olarak operasyonlarımızı devam ettirebilmek ve yeni yatırımlarda bu konuya gereken önemi vermektir. Yeni nesillere yaşanabilir yeşil bir dünya  bırakmak için, Eresin adına gerekli katkıları sağlayabilmeye çalışıyor ve tüm çalışanlarımızla beraber çevreye olan duyarlılığımızı korumaya devam ediyoruz.”

Çevreye Duyarlı Turizm Tesislerinin Sayısı Giderek Artıyor…

Sektörde rekabet gücünün yükselmesinin en önemli yolunun, sürdürülebilir turizm ilkeleriyle hareket edilmesinden geçtiği bilinciyle önemli katkılar sağlayan Yeşillenen Oteller (Greening Hotels) Projesi, çevreye duyarlı tüketici sayısını da artırarak, tesisleri daha yeşil olmaya teşvik ediyor.

Yeşillenen Oteller (Greening Hotels) Projesi, turizm sektörünün sürdürülebilir çevre konusunda farkındalığını ve konaklama tesislerinin çevre duyarlılığına motivasyonlarını artırmayı hedefliyor. Proje kapsamında Yeşillenen Oteller (Greening Hotels) Sertifikası sahibi turizm tesislerinin sayısı giderek artıyor.

Yeşillenen Oteller (Greening Hotels) Sertifikası sahibi olmaya aday tesisler; Enerji Yönetimi, Su Yönetimi, İç Hava Kalitesinin Artırılması, Atık Azaltımı ve Geri Dönüşüm alanlarında değerlendiriliyor. Değerlendirmeden başarıyla geçen turizm tesisleri ‘Yeşillenen Oteller Sertifikası’ almaya hak kazanıyor. Kontrol Listesi’nde yer alan toplam kriterlerin tesis bünyesinde yer alması üzerinden minimum başarı durumlarına göre, konaklama tesisleri sırasıyla Bronz, Gümüş ve Altın ‘Yeşillenen Oteller’ Belgesi almaya hak kazanıyor.