5. ÇUKURYAYLA ŞENLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

5. ÇUKURYAYLA ŞENLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

5.Kemer Çukuryayla şenlikleri Kemer’in en yüksek yaylarından birisi olan “ Çukuryayla” da gerçekleştirildi.İZLEYİN!...

Kemer Yörükler Derneği tarafından organize edilen şenliklerde Yörük kültürü sergilendi. Açılışı saygı duruşu ve İstiklal marşı ile gerçekleştirilen şenliklerde Yörük Göçü, Yörük düğünü ve gelin alma, komedi dans üçlüsü, geleneksel yarışmalar, sipsi şov, yağlı Güreşler ve Tuğba Karakuş konseri gerçekleştirildi. Tahtalı Dağının 2365 mt. sine şenlikten bir gün önce asılan dev Türk bayrağı da gençler tarafından alkışlar eşliğinde şenlik alanına alkışlar ile indirildi.Kemer Yörükler Derneği Başkanı Turhan Arslan şenliklerde yaptığı açılış konuşmasında, şenlikleri bir türlü siyasetten uzaklaştıramadıklarını belirtirken, bunun sıkıntısını yaşadıklarını belirtti.


Arslan yaptığı konuşmasında, “ Yaklaşık 15 günlük yoğun bir çalışma sonrasında bu güzellikleri sizlere sunduk. 5 yıldan beri bu şenliğimizi yapıyoruz. Üç yıl boyunca Belediyemiz, 2 yıldır da GATAB ana sponsorluğunda bunu yapıyoruz. Ama her nedense Çukuryayla Yörük Şenliklerini bir türlü siyasetten uzaklaştıramadık. Bakınız bizim logomuzun olduğu bayrağımızın dışında başka bir kurumun bir bayrağı burada var mı? Ben buradan şunu söylüyorum. Hiç kimsenin önünde diz çöküp eğilmeyeceğim. Gerçekten bu durumdan üzülüyoruz. Antalya Kumluca arasında Kemer’de Kemer Yörükler derneğimizi kurduk. Bu şenliği de sponsorlarımız ile yapıyoruz. Bazıları diyor ki, ondan bunu alma, bundan bunu alma. Burada 23 bin liralık bir harcamamız var. Bunu sponsorlarımızdan almayacağız da hırsızlık mı yapacağız? Çok şükür ki, arkamızda sponsorlarımız var ve bir de Yörük Beyimiz var. Geçtiğimiz gün davetiye dağıtırken ünlü bir siyasetçimiz bana şunu sordu? Arkanızda kim var, önünüzde kim var diye. Bende ona şu cevabı verdim Arkamda Tahtalı, önümde Çukuryayla var” dedi.

Şenliği Ömer Nizam’a armağan etti.

Kemer Yörükler Derneği Başkanı Turhan Arslan konuşmasının sonunda yaptığı konuşmasında ” Çukuryayla Şenliklerimizin başından bu yana tanıtımlarımızda bizlerle birlikte olan ve bu organizasyonlara katkısı büyük olan ve şu anda da bazı nedenlerden dolayı cezaevinde bulunan Ömer Nizam arkadaşımıza da buradan selam ve saygılarımızı yolluyorum ve bu şenliği ona armağan ediyoruz” dedi.


Özgür Kurga  kıl çadır kurdu, yörük kültürünü yaşattı

Kemerli Yörükler Derneği ve Kemerli vatandaşlar bir gün önceden yaylaya kıl çadırlar kurdular. Kıl Çadırlarda yöresel yemekler hazırlayan Yörükler, başta keşkek olmak üzere bir çok özel tadı da gelen konuklara sundular. Kemerli turizmci ve İş Adamı Özgür Kurga da kurduğu kıl çadır da gelen konuklarını ağırladı. Kurga yaptığı açıklamada, “ Geleneklerimizi ve göreneklerimizi Yörük Kültürü çerçevesinde yaşattık. Bu organizasyonu düzenleyen Kemer Yörükler Derneğine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.