ADINI BİR PARKA VERİP, SONSUZA KADAR YAŞATACAKLAR!

Mart ayında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Belek Turizm Yatırımcıları Birliği’nin (BETÜYAB) Genel Müdürü sevilen turizmci Bekir Akkaş’ın ismi Antalya’nın gözde turizm merkezi Belek’te bir parka verilecek.

ADINI BİR PARKA VERİP, SONSUZA KADAR YAŞATACAKLAR!

Duayen turizmcinin ismi Serik Belediyesi’nin Meclis Toplantısı’nda alınan kararla ölümsüzleşecek.

Türk turizminin sevilen ismi BETÜYAB Genel Müdürü Bekir Akkaş, Mart ayında kanser tedavisi gördüğü hastanede vefat etmişti. Sevilen turizmcinin isminin yaşatılması için girişimlerde bulunan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca ve POYD Yönetim Kurulu Üyeleri, ziyaret ettikleri Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’a Bekir Akkaş'ın isminin Belek’te bir sokak, cadde ya da bir parka verilmesine ilişkin taleplerini içeren dilekçe vermişti. Belediye Başkanı Aputkan, POYD yönetiminin talebini olumlu karşılamış ve konuyu Meclis Toplantısı’nda gündeme getireceğini söylemişti.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Serik Belediyesi Meclis Toplantısı’nda Bekir Akkaş’ın isminin bir cadde ya da parka verilmesi gündeme geldi. Meclis Toplantısı’nda duayen turizmcinin isminin Granada Luxury Belek’in solunda kalan bir parka verilmesi kararlaştırıldı. Yapılacak çalışmalar sonrasında Bekir Akkaş’ın ismi özveri ile çalıştığı Belek’te ölümsüzleştirilecek.

Konu hakkında bir açıklama yapan POYD Başkanı Ülkay Atmaca, “Serik Belediyesi’nin aldığı karar üzüntümüzü bir nebze de olsa hafifletti” dedi. Bekir Akkaş’ın Türkiye ve Antalya turizmi için çok önemli çalışmalar yaptığını hatırlatan Atmaca: “Bekir Akkaş, sektörümüzün ağabeyiydi. Turizm camiasında hep yol gösterici oldu. Sevilen kişiliği nedeniyle turizmciler onu hiçbir zaman unutmayacaktır. Vefatı sonrasında turizmci dostlarımızın önerisi ile ismini yaşatmak için Serik Belediyesi’ne başvurduk. Serik Belediye Başkanımız Enver Aputkan, talebimizi çok sıcak karşıladı. Meclis Toplantısı’nda da ağabeyimiz Bekir Akkaş’ın isminin Belek’te bir parka verilmesi karar alındı. Bu karardan dolayı çok mutluyuz. Bu kararda emeği olan başta Belediye Başkanımız Enver Aputkan ve Meclis üyelerine sonsuz teşekkürler ediyoruz. Bekir Akkaş’ın isminin uğruna mesai harcadığı Belek’te bir parka verilecek olması üzüntümüzü bir nebze hafifletecektir” diye konuştu.