AHMET ÇELİK: TEKRAR ADAYIM!

TÜRSAB Çanakkale Balıkesir Bölge Başkanı Ahmet Çelik, TÜRSAB Bölge Başkanlığına tekrar aday olduğunu söyledi.

AHMET ÇELİK: TEKRAR ADAYIM!

TÜRSAB Çanakkale Balıkesir Bölge Başkanı Ahmet Çelik yaptığı açıklamada, 2019 yılı içerisinde TÜRSAB’ın Kasım ayı sonu veya Aralık ayı başında genel kurulun ve genel seçimlerimizin tekrarı olacağını beliretrek “ Genel kuruldan önce ise 15 Ekim Salı Günü yapılacak olan Bölge Seçimlerinde 24. Dönem Çanakkale Balıkesir Bölge Başkanlığına tekrar aday olmak istediğimi sizlerle paylaşmak isterim, vereceğiniz göreve layık olabilmek en büyük arzumdur”dedi. Ahmet Çelik'in açıklamarı şöyle:

HER BİR ACENTAMIZA MESLEKTAŞIMA TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİRİM ..."

“Öncelikle 23. Dönem TÜRSAB Çanakkale Balıkesir Bölge başkanlığım sürecinde yönetim kurulu arkadaşlarıma ve şahsıma gösterdiğiniz yakınlığa, ilgiye, desteğe ve arkamızda duruşunuza içten teşekkür ederim.TÜRSAB Bölge Ofisi'nde ve sahada çalışan personellerimiz Zeki Tolu,Giray Ozan, Hasan Alp Atik ve Burcu Tuna Hanıma da emekleri için ayrıca teşekkür ederim”

"DENETLEMELERDE BÜYÜK BİR BAŞARI YAKALADIK ..."

“Geçen bir yıllık süreçte özelikle denetleme konusunda önemli bir yol katettik. Acenta sahibi olmayan veya yetkisi olmayan kişilerin kaçak tur düzenlemelerinin önemli ölçüde azaldığını, eskiden kaçak tur düzenleyen yetkin olmayan kişilerin artık sizlerle turlar düzenlediğini, siz Değerli Acentalarımızdan öğrendik ve bu durum bizleri ziyadesiyle mutlu etti.

Bölge Acentalarımızın birçoğuna denetlemelerde yardımcı olduk,eksikliklerini tamamlamaları için destek olduk ve birçok arkadaşımızın yaşadığı güçlükleri çözdük ve Acentelerimiz eksiklerini tamamladılar. Amacımız asla Bölge Acentalarımızın eksiklerini ortaya çıkarmak değil,bölgemize gelen ve bölgemizden çıkan kaçak turları tespit etmek ve bu turları sonlandırmaktır. Bunun dışında farklı bir niyetimiz kesinlikle olamaz”

“SABİT FİYAT UYGULAMASINI HEP BİRLİKTE HAYATA GEÇİRDİK ..."

“Bölgede tur fiyatlarına standart getirmeye çabaladık. Ramazan ayında her bölgede ayrı ayrı yaptığımız iftarlarda ortak akılla fiyatları belirledik ve bu standart fiyatlar üzerinden turlar düzenlendi ve yıl içinde yüksek oranda fiyat birliği sağlayabildik. Hemen hemen tüm Acentalarımız ile aldığımız kararlara uyduk ve hep birlikte bu yönde kararlı bir duruş sergiledik,emekleriniz için teşekkür ederim”

"TEMSİL GÜCÜMÜZÜ DAHADA ARTTIRDIK ..."

“Hem Çanakkale hem Balıkesir bölgesinde temsil konusunda en üst seviyeye ulaştık. Valilikler başta olmak üzere işbirliği içinde olduğumuz tüm kamu kurumlarının düzenlediği bizim konularımızı içeren her toplantıya davet edildik,görüş ve önerilerimizi dile getirdik, birlikte pek çok çalışma gerçekleştirdik. Yurt dışından gelen heyetlerin ziyaretlerinin çoğunda bulunduk ve bölgemizi en iyi şekilde temsil ettik.
Bu çalışmaların ve temsillerin hepsi sosyal medya hesaplarımızda ve mesaj grubumuzda paylaşıldı.
Her attığımız adımı siz kıymetli meslektaşlarımızla şeffaflık esasına göre paylaştık ve sizleri bilgilendirdik”

“BU KEZ NELER YAPACAĞIZ ..."

“2018 Temmuz ayından beri 14 aydır icra ettiğim görev sürem boyunca yarım kalan bazı projelerimizi hayata geçirebilmek arzusundayım. Özelikle Kazdağları ve Bozcaada’da hepimizi sıkıntıya sokan Profesyonel rehberlik konusu çözülmesi gereken konular arasında başta yer almaktadır.
Kazdağları bölgesine ilginin ve talebin arttıralabilmesi konusu bizler için önem arzetmektedir. Yurtdışı uçuşlarının bulunduğu havalimanına sahip bir bölge daha fazla yabancı ve yerli turisti ağırlamalıdır. Çocukluk yıllarımda Akçay kordonunda gezen Hollandalı, Alman, Polonyalı turistleri hatırlıyorum mutlaka bölge bu eski günlerine geri dönmelidir. Bunun için girişimlerde bulunduk ve yine ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.
Üçüncü önemli konu termal ve doğa turizmi; Edremit Körfez, Balıkesir Merkez ve Bandırma-Gönen hattı bağlantılı hayata geçirilmeli, tanıtımı yapılmalı ve bölge bu konularda faaliyet göstermelidir.
Dördüncü olarak Ayvalık’ta varolan potansiyelin artabilmesi için ise rüzgarının getirdiği avantaj ile surf turizmi ve su sporları etkinlikleri için girişimde bulunmak hayati önem taşımaktadır.
Çanakkale için açılım sağlanması gereken en önemli konuların başında batıklara dalış ve kruvaziyer turizmi gelmektedir. Bunları yürüyüş rotalarının tanıtımı ve yaygınlaştırılması takip etmektedir ve bu konularda mutlak surette girişimlerde bulunmayı hedefliyoruz.
Şehir Merkezinin Avrupa şehirlerindeki gibi bir baştan diğer başa bir yürüyüş rotası haline gelmesi arzumuz ve şehir merkezini ayrı bir destinasyon olarak tanıtabilmek diğer hedefimizdir. 2018 Troya yılında yakaladığımız Ulusal ve Uluslararası seviyeyi daha üstlere çekmek için gayret etmek arzusundayız”

“HEDEFLERİMİZ BELLİDİR ..."

“Hem Çanakkale hem de Balıkesir bölgeleri için ise sanatsal, sportif, bilimsel etkinliklerin sayılarının arttırılması turizmin etkinliklere kaydığı gerçeğinden hareketle hayati önem taşımaktadır. Özellikle gastronomi konusunda atacağımız adımların bölgemize dönüşlerinin çok kıymetli olacağı inancındayız.TÜRSAB Bölge olarak bu konularda gerekli girişimlerde bulunmak önem arz etmektedir”

”BAŞARILAR DİLERİM ...”

“Bu vesile ile seçimlerde aday olacak olan meslektaşlarıma şimdiden başarılar dilerim,inanıyorum ki örnek bir seçim ortamı sergileyeceğiz, Seçimlerimizin bölge turizmine hayırlı olmasını temenni eder, kıymetli desteğinize şimdiden çok teşekkür ederim”