ALANYA’NIN GÖBEĞİNDE SEYYAR SOKAK ACENTASI FAALİYETLERİ

DİM TV ekrana taşıdı ve sordu " Bu rezalete kim ‘Dur’ diyecek?

ALANYA’NIN GÖBEĞİNDE SEYYAR SOKAK ACENTASI FAALİYETLERİ

DİM TV Alanya'da Minibüse giydirme yapıp, sokak acentalığına başlayan firmayı ekranlara taşıdı.

Bu ne rezalet! başlığı altında haberi yayınlayan DİM TV konuya şöyle dikkat çekti: "Minibüse giydirme yapıp, sokak acentalığına başlayan firma şok etkisi yarattı. Tezgah açtığı yerin otellerin ve turistik restoranların ortası olması ise ‘Köylü kurnazlığı’ olarak tariflendi. Görüntülerde kamuya ait yola, turistlere tur satmak amacıyla giydirme yapılmış bir minibüsün öylece durduğu görülüyor.
Dim TV gelen şikayetler üzerine olay yerine intikal etti ve sokak acentasini bizzat görüntüledi"

Yayından onra konuya bir tepkide AKAY Travel'den geldi. Konu ile ilgili bir yazılı açıklama yapan AKAY Travel şu görüşlere yer cerdi:

"ALANYA’NIN GÖBEĞİNDE SEYYAR SOKAK ACENTASI FAALİYETLERİ
Aşağıdaki haber linkinde de açıkça görüldüğü üzere ALANYA 'da sokakta eski ve çalışmayan bir minibüsü giydirme yapıp sokak acentalığı faaliyeti gösteren kişi (verilen linkte görünüyor ) tur satıyorlar.

 Turizmin başkenti sayılan ve en çok turistin konaklama yaptığı ALANYA ilçesinde acaba yasal ve düzenli Turizm hiç mi önemsenmiyor ? Bu şekilde derme çatma kulübe bile sayılamayacak yerde hem de Alanya ilçesinin göbeğinde yol ve kaldırımı işgal ederek  kurallara uymadan ve haksız rekabet sergileyen bu kişi veya işletmelere yerel yönetimler hiç mi müdahale etmiyor acaba ? Özellikle bu Pandemi döneminde ülke genelinde yapılan uygulamalarda gerekli tedbirlerin alınmasını hiç mi kontrol etmiyorlar acaba..

Turizm İl Müdürlüğü, TURSAB, Belediye, Trafik denetleme , Maliye acaba bu gibi kaçak faaliyet gösteren kişilere yaptırım yada denetimlerini sıklaştıracaklar mı ?

 https://www.dimtv.tv/bu-da-sokak-acentasi-bu-rezalete-kim-dur-diyecek-haberler/3783/

 Umarım bu ve benzer uygulamaların önüne geçilir ve uygunsuzluklara DUR denilir"