ALMANLAR ROTAYI KEMER’E ÇEVİRECEK!

Halil ÖNCÜ (KEMER) - Almanya’nın Seyahat Acentaları Birliği RTK Grubu ile Kemer Belediyesi işbirliği yapacak.

ALMANLAR ROTAYI KEMER’E ÇEVİRECEK!

Kemer Belediyesi ile RTK Grubu, önümüzdeki dört yıl boyunca, Kemer’in Almanya piyasalarında seyahat satışlarında lider destinasyon haline dönüştürülmesi için dört yıllık master plan yapma kararı aldı.

Kemer Belediyesi meclis toplantısında önerge ile meclise sunulan konu üzerinde alınan kararla;  Alman dinamiklerinin harekete geçirilmesi, Kemer’in Almanya’da daha güçlü konumlandırılması, Alman halkının Kemer merakını arttırmak için her yıl Mayıs ayında ülkemizin en büyük ve donanımlı geniş katılımlı Türk Kültür sanat turizm Ticaret ve siyaset konularını içeren bir Alman dostluk Haftası düzenlenmesi ve bu vesile ile Alman otoritelerinin, milletvekillerinin, Belediye Başkanlarının, büyük banka yöneticilerinin bizzat Kemer’e gelmelerinin sağlanması kararlaştırıldı.

Konu ile ilgili olarak önergeyle ilgili açıklamalarda bulunan Dünya Kardeş Şehirler Birliği Genel Sekreteri ve RTK’nın da ortak olduğu merkezi Almanya’da bulunan Tourexpi Destination Geliştirme Şirketi Genel Müdürü Hüseyin Baraner, RTK Grubu Ceo’su ile görüşmeler yaptıklarını ve heyecanla projenin hayata geçmesini beklediklerini söyledi. Kemer’i çok yakından tanıdığını belirten Baraner, Korana sonrası her şeyin büyük bir değişim içinde olduğuna dikkat çekerek, değişime ayak uyduranların daha şanslı bir döneme gireceklerini ve Kemer’in de bu konuda şanslı bir destinasyon olduğunu söyledi.

Almanya’yı yeniden sanatla, kültürle, siyasetle, ticaretle yanı kısacası yaşamın tümüyle yeniden Kemer’e bağlayalım!

Hüseyin Baraner “Kemer’i neredeyse 43 yıldır tanıyan bir insanım. Dünyada zaman değişti, piyasalar değişti, ihtiyaçlar değişti, turist değişti, iklim değişti, Kemerliler değişti. Burada Kemer’in artık yeniş kararlar alması lazım. 30-40 yıl öncesi gibi orayı yapıp, burayı büyütelimle Kemer’i Avrupa’da istenilen yere getiremezseniz. Bu anlamda Kemer’deki dostluklarımın neticesinde, hep bana Kemer adına bir şey yapalım dediler. Ben iki öneri sunuyorum sizlere. Bir tanesi, Avrupa’yı yöneten ülke Almanya’dır. Bütün para orada ve bütün Avrupa’nın Anahtarları Almanya’nın kasasının içinde. Yani en az 20 yıl bütün Avrupa’yı Almanya yönetecek. Bu kesin. Bu anlamda diyorum ki, bir zamanlar Kemer Almanların en sevdiği yerdi. Almanya’yı yeniden sanatla, kültürle, siyasetle, ticaretle yanı kısacası yaşamın tümüyle yeniden Kemer’e bağlayalım. Bu sadece turizmle olmaz. Büyük bir aktif emekli potansiyeli oluşuyor Almanya’da. Nüfus 81 milyon. Şu an aktif emekli nüfusu 27 Milyon. Her yıl bir, bir buçuk milyon artıyor. 10 yıl sonra bunun daha da üstüne ilave olacak. Buranın onlara yönelik projeler geliştirmesi lazım. Bunlar sadece otel değil. Bunlar dış alanlar olur, yamaçlarda rehabilitasyon merkezleri olabilir, dış alanlarda fitnes alanları olabilir. Bunların yapılması bence Kemer için çok önemli” dedi.

Kurumsal bir yapı oluşturulacak!

Kurumsal bir yapı ile Kemer’i Almanya ve Avrupa’da en iyi şekilde tanıtarak yeni dönemin yıldız destinasyonu halline getirmeyi planladıklarını da dile getiren Hüseyin Baraner “ Burada bir kurumsal çalışma yapma planımız var. Almanya’yı ülke anlamında Kemer’e bağlayacağız. Bu öyle bir tur operatörün üç kişi getirmesi ile, Ali, Ahmet,Mehmet’in gazeteci getirmesi ile olmuyor. Kurumsal yapıya ihtiyaç var. Bunu yapabiliriz. Avrupa’nın en büyük Seyahat Acentaları Birliği zinciri 40 Tur operatörü üzerinden dünyada en çok satışı yapıyorlar. 6 Milyar Euro’luk bir satışları var. Toplam 800 milyon Euro’da Türkiye ve Antalya satışları var. Bu satışlar Almanya, Avusturya, İsviçre, Lüksemburg, Belçika ve Hollanda’da gerçekleşiyor. Büyük bir iş. Çok ortaklı bir şirket. Buna TUİ ortak, Araplar ortak, Alman Halk Bankaları ortak. Dünya çapında çok ortaklı bir yapı. Tamamen turizm üzerine kurulu. Kendi içinde yine 30’a yakın ayrı şirket var. Ve bağımsız. Herkesin ürününü satıyor. Kendi ürünü yok. Başkanı CEO’su ile görüştüm. Dediler ki, Kemer önemli bir yer. Kemer’i bizde desteklemek istiyoruz. Nasıl olur dedim. Yeni anlayışa, yeni konsepte, yeni müşteri ihtiyaçlarına uygun bazı destinasyonlarda önemli çalışmalar var dedi. Yazık oldu Kemer’e dedi. Almanları kaybetti dedi. 25 yıl önce yaptığımız araştırmalarda en zengin Almanlar Kemer’e geliyordu dedi. Bunlar onun sözleri. Dolayısı ile bu pazarı yeniden Avrupa için kazanmak isteriz dedi. Bunun için de diğer ülkelerde olduğu gibi Belediye ile kurumsal olarak Kemer’e ürün geliştirme, yeni müşteri kazanma ve Avrupa’ya bağlanma konusunda bir kurumsal iş birliğine gitmek istediklerini söyledi. Pilot proje olarak, AB fonlarına Avrupa Parlamentosuna sunulabilir. O formatta çalışmalar yapılması gerekiyor. Projeler geliştirilmesi gerekiyor. Özellikle Avrupa halklarının sağlığına, zindeliğine ve gerçek anlamda Life Style ihtiyaçlarına cevap verecek projeler olması gerekiyor. Tam zamanı. Korona sonrası herkes yenileniyor. Bütün dünyadaki yapılar yenileniyor. Burada Avrupa Birliği sınırları içerisinde en değerli noktanın üzerinde yaşıyorsunuz. Bunu da en iyi şekilde sunmanız lazım. Kemer’in Avrupa’da bankalara, idari noktalara, kaynaklara, dinamiklere sunulması lazım. Ben bu konuda Kemer’e yardım edebilirim” dedi.

Kemer olarak Avrupalıların eskiden olduğu gibi daha çok tercih edeceği bir destinasyon olacağız!

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da yaptığı açıklamasında, “Hep konuştuğumuz bir konu var. Avrupalı misafirlerimizi Kemer’e niye gelmiyorlar? Hepimizin de çok yakından tanıdığı Hüseyin Baraner ile geçen hafta bir araya geldik. Sayın Baraner geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanımız ile bir araya geldi. Arkasından Antalya Valimiz ile bir araya geldi. Yine ardından Büyükşehir Belediye Başkanımız ile görüştü. Bir karar alarak yılda bir defa Avrupalı turistler ile burada bir etkinlik yapalım dedik. Hüseyin Bey Almanya’dan üst yöneticileri buraya getireceğini söyledi. İnşallah Kemer olarak Avrupalıların eskiden olduğu gibi daha çok tercih edeceği bir destinasyon olacağız” dedi.