ALMANLAR TÜRKİYE'DEN VAZGEÇİYOR

Avrupa seyahat pazarının 2017 yılı tatilci tercihlerinde İspanya yine en popüler destinasyon olarak gösterildi.  Dünya'nın haberine göre, bu çerçevede Alman ve İngiliz tatilcilerdeki güvenlik endişesinin Türkiye’yi geri plana ittiği görüldü.

Avrupa’dan Akdeniz’in doğusuna talep yok

Araştırma kurumu GFK tarafından açıklanan ocak ayı rezervasyon eğilimleri verilerine göre özellikle İngiltere ve Almanya’da öne çıkan destinasyonların; İspanya, Hırvatistan, Yunanistan, Bulgaristan ve Karadağ olduğu ortaya çıktı.

Avrupa’da güvenlik kaygısı tatil talebi etkilemeye devam ediyor

Avrupalı turistler için 2017 tercihlerinde bu ülkelerin öne çıkmasının değerlendiren kurum, talepteki, artışın esas nedeninin; Türkiye, Tunus, Mısır gibi bazı ülkelerde yaşanan güvenlik sorunlarının turistleri endişelendirmesi olduğunu belirtti.

Bu sonuçta poundun euro karşısında zayıflaması, Brexit süreci gibi ana eğilimlerin de etkili olduğunu vurgulanırken uzmanlara göre, 2017'de Birleşik Krallık için yaz tatilleri yüzde 10-15 daha pahalı olacak.

Araştırmadaki diğer bulgulara göre ise ocak ayının ilk günlerinde İspanya yaz tatili için talep, yüzde 15 arttı. Yakın gelecekte rezervasyonlardaki artışın en az yüzde 30 gelişmesi bekleniyor. Analistlere göre, İspanya için, önümüzdeki altı ila sekiz hafta, son birkaç yıldır İngiltere'de en iyi satış dönemleri olacak.

Balkanlar sırada bekliyor

Öte yandan Alman turistlerin de giderek İspanya, Bulgaristan, Hırvatistan ve Yunanistan’a daha fazla ilgi gösterdiği belirtiliyor. ( Kaynak:turizmaktuel )