ALMANYA PAZARI İÇİN EGE TANITIM ATAĞI

JETCO Türkiye Turizm Çalışma Grubu, DRV Başkanı Norbert Fiebig’in liderliğinde Almanya’nın önde gelen turizmcilerini İzmir’de ağırlayarak, kültür odaklı çok özel bir tanıtım gezisi gerçekleştirdi.

ALMANYA PAZARI İÇİN EGE TANITIM ATAĞI

Türkiye-Almanya Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi (JETCO) Turizm Grubu, 9-12 Eylül tarihleri arasında İzmir’de bir araya geldi.

JETCO Türkiye Turizm Çalışma Grubu Başkanı Mücella Kantaroğlu’nun organizasyonunda gerçekleşen etkinliğe JETCO Almanya Turizm Çalışma Grubu ve Almanya Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig başta olmak üzere Almanya’nın önde gelen turizm sektörü temsilcileri katılırken; ülkemizden de önemli isimler yer aldı.

İzmir ve çevresinin tarih ve kültür turizmi merkezlerinin ziyaret edildiği etkinlik boyunca Alman heyete özel tanıtımlar gerçekleştirilerek bölgeye daha fazla Alman turist çekmek için beyin fırtınaları yapıldı.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ve İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta’nın ev sahipliğinde yapılan etkinliğe katılanlar arasında JETCO Almanya Turizm Çalışma Grubu ve Almanya Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, DRV Siyaset ve Yurtdışı Turizm Başkanı Volker Adams, DRV Yurtdışı Komisyonu Başkan Yardımcısı Önder Sancarbarlaz, Avrupa Türk Acentacılar Birliği (COOP TRR Int. AG.) CEO’su Cumhur Sefer, Bentour CEO’su Deniz Uğur, FTI Group Türkiye Direktörü Hicabi Ayhan, LMX Touristik’ten Mario Krug, Rafinesse Turizm’den Hikmet Atilla, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Ülke Pazarlama Müdürü Esra Güler, ETİK Yön. Kur. Üyesi Haluk Alay, SunExpress Türkiye Satış Direktörü Ece Şenev, Antalya Bilim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Örnek ve Türkiye’nin ilk Türk-Alman Tiyatrosu SanatOdası/KunstRaum kurucusu ve Meavilla Turizm partneri Haydar Zorlu yer aldı.

Organizasyonun ilk günü İzmir’in düşman işgalinden kurtuluş günü olan 9 Eylül’e denk gelirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ve İzmir Ticaret Odası’nı ziyaret eden ve coşkulu etkinliklere katılan heyete, İzmir ve çevresinin turizm olanakları anlatıldı.

Ertesi gün son dönemin turizmde parlayan yıldızı Urla’ya giden heyet, bölgenin doğal güzelliklerinin yanı sıra tüm gastronomik lezzetlerini, “üretimden tabağa” içeriğiyle tanıma fırsatı buldu.

Sonraki günlerde Çeşme’ye de giden, Şirince Köyü ve Efes Antik Kenti’ni de ziyaret eden heyetin, Ege’nin güzelliklerinden çok etkilendiğini dile getiren JETCO Türkiye Turizm Çalışma Grubu Başkanı Mücella Kantaroğlu, “Almanya’dan gelen meslektaşlarımıza Ege’nin tarih, kültür, sanat, gastronomik değerlerini hem yetkili kurumlarımızın özel sunumlarıyla hem de yerinde anlattık. Konaklama seçeneklerimize ilişkin bilgiler verdik” dedi.

“EGE’Yİ KÜLTÜRÜYLE ÖNE ÇIKARACAĞIZ”

Pandemiyle birlikte seyahat trendlerinin değiştiğini, deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra artık daha küçük gruplarla yapılan özel ilgi turlarına olan talebin arttığını vurgulayan Kantaroğlu, daha yavaş ve daha sakin bir tempoyla yapılan gezilerin öne çıktığını söyleyerek Ege’nin bunun için biçilmiş kaftan olduğunu belirtti.

Kantaroğlu; “Her şey dahil (All Inclusive) seçeneğinin Ege bölgesinde henüz yerleşmemiş olması bölgemiz için büyük bir şanstır. Turizmin gelindiği noktada nicelik yerine nitelik anlamında yatırım yapılması gerekmektedir” diye konuştu.

“TEMEL HEDEFİMİZ ALMANYA’DA EGE’Yİ KÜLTÜRÜYLE TANITMAKTI”

Türkiye’nin bir kültür ülkesi ve Anadolu’nun tiyatronun doğduğu topraklar olduğunu, bu gerçeği pratikte görünür ve yaşanır seviyeye taşımak gerektiğini ifade eden Kantaroğlu “Bu gezideki temel hedefimiz Almanya’da Ege’yi kültürüyle tanıtmaktı. Büyük konaklama tesislerinin yanı sıra küçük ve butik otellerle, yerel ürünler ve üreticilerle buluşturduğumuz Alman turizmcilerle bunları turizmde nasıl pazarlayabileceğimize dair fikir alışverişinde bulunduk” yorumunu yaptı.

Gezide çok renkli etkinliklere katılan heyet, tiyatro sanatçısı Haydar Zorlu’nun Faust yorumunu Efes Antik Kenti’nde izledi. Zorlu, heyet üyelerini de küçük roller vererek oyuna dahil etti ve katılımcılara tiyatronun doğduğu topraklarda unutulmaz bir gece yaşattı.

TÜRK KÖKENLİ ACENTELERDEN EGE’YE DESTEK

Türkiye’de turizmin kültür turlarıyla başladığını 1990’lı yıllara kadar Almanya’dan Ege’ye çok fazla kültür turisti geldiğini anımsatan Avrupa Türk Acentacılar Birliği (COOP TRR Int. AG.) CEO’su Cumhur Sefer de, sonraki yıllarda kitle turizmine yönelik yatırımlara ağırlık verilmesi nedeniyle ilginin daha çok büyük otelleriyle öne çıkan Antalya kıyılarına yöneldiğini kaydetti.

Kültür turizminin daha bir özen ve özel ilgi istediğini vurgulayan Sefer, pandemiyle birlikte kültür turizminin yeniden popüler olması nedeniyle yıllardır ihmal edilen bu alanın tur operatörleri tarafından yeniden keşfedilmeye başlandığını kaydederek şöyle konuştu:

“COOP TRR olarak Ege turizmine elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Almanya başta olmak üzere tüm Avrupa’da, Ege’yi daha fazla nasıl tanıtabiliriz konusunda çalışmalar yapacağız. Pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldığımız yıllık buluşmamızı, gelecek sene burada, Ege’de yapmak istiyoruz. Bu organizasyonda bölgedeki otellerle, acentelerle ve turizmin tüm bileşenleriyle bir araya gelip İzmir ve çevresini önce Almanya’daki acentalarımıza tanıtmaya ve anlatmaya çalışacağız.”