ALTİD'DE İLK TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ALTİD'DE İLK TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Toplantıda alınan kararla iki olan başkan sayısı dörde yükseltildi. Görev dağılımının yapıldığı toplantıda Başkanlığa Burhan Sili seçilirken başkan yardımcılığı görevlerine Hızır Bozdoğan, Mehmet Dahaoğlu, Servet Şakiroğlu ve Ayşegül Dursun Karaca getirildi. Genel Sekreter Elvan Güneş olurken muhasip üye ise Halil Çakır oldu. Komiteler görev dağılımının da yapıldığı toplantıda projeler, fuarlar, mesleki gelişim, personel eğitimi ve bu eğitimi veren üniversite ve lise kurumları ile yapılacak çalışmalar görüşüldü.

“İSTİŞARE VE PROJE KURULU OLUŞTURULACAK”

Toplantıda bir konuşma yapan ALTİD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, önceki dönemde görev alan ve yeni dönemde yapılacak çalışmalar için güç birliği yapan yeni yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Başkan Sili, dünya ve ülke genelinde oluşan gelişmelerin etki altına aldığı turizm sektörünün daha sağlam bir yapıya kavuşturulması konusunda geçmiş dönemde olduğu gibi yeni dönemde de çalışmalarını sürdüreceklerini, sektörün ihtiyacı olan yasal düzenlemelerin, teşvik ve desteklerin oluşturulması için Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine yönelik birebir veya TÜROFED kanalıyla çalışmalar yapacaklarını söyledi. Ayrıca Alanya özelinde turizme yönelik atılacak adımlar sürecinde herkesin birlikte karar vermesi noktasında bir İstişare Kurulu oluşturulacağını belirten Sili, geleceğe yönelik yeni fikirlerin ortaya konularak tartışılacağı ve yönetimde de değerlendirilerek hayata geçirileceği bir proje kurulunun da oluşturulacağını ifade etti.

“OTELCİLER TANITIM ÇALIŞMALARINA YOĞUN DESTEK VERDİ”

Alanya markasına yönelik yapılan tanıtım çalışmalarına maddi ve manevi olarak katkı sağlayan en önemli kurumlardan birinin ALTİD olduğunun altını çizen Sili, daha önce olduğu gibi görevde oldukları 3 sene boyunca tanıtım etkinliklerine ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı’na (ALTAV) yapılan maddi desteğin dışında Alanya markasına yönelik şehirdeki tüm kurumların yaptıkları
tanıtım çalışmalarına da destek olduklarını vurguladı.

TÜM KURUMLARLA AHENKLİ ÇALIŞMA

ALTİD bünyesinde Eğitim Komitesi (AHEP-ALKÜ- Turizm liseleri ve meslek okulları), Acente İlişkileri Komitesi, Sahil Komitesi, Tanıtım Araştırma Komitesi, Dalga Sörfü Proje Komitesi ve Doğa Sporları Proje Komitesi yer alıyor. ALTİD ayrıca, Kaymakamlık Sualtı ve Su Üstü Sportif Turizm Kurulu, Kaymakamlık Yamaç Paraşütü Komisyonu, Kaymakamlık Kıyı ve Sahil Şeridi Komisyonu, Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu, Alanya Kent Konseyi, Engelsiz Turizm Kenti Alanya Proje Birimi, Öğrenci Dostu Konaklama Tesisleri Projesi Kurulu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) VOC Test Projesi Kurulu ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Kurulu gibi şehrin turizm yapısının sürdürülebilirliğine katkı sağlayan dinamiklere de temsilci veriyor.