AMAN DİKKAT!...ŞİDDETLİ FIRTINA YAKLAŞIYOR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, fırtına ve kasırga öngörülerine açıklık getirildi. Meteoroloji, hızı saatte 120 km çıkacak fırtına konusunda uyarırken, farklı tahmin senaryolarında fırtınanın şiddeti ve yerinin değişebileceğine işaret etti.

AMAN DİKKAT!...ŞİDDETLİ FIRTINA YAKLAŞIYOR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne bağlı 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada son hava durumu değerlendirdi. Açıklamada, "Yapılan son değerlendirme ve analizlere göre bugün (27.09.2018 Perşembe) öğleden sonra Orta Akdeniz’de oluşması beklenen alçak basınç merkezinin derinleşerek şiddetini arttırması ve Tropik Fırtınaya dönüşmesi tahmin ediliyor. Orta Akdeniz’de oluşması beklenen fırtınanın, hafta sonu doğuya doğru hareket ederek ülkemizin batı kesimlerini etkilemesi beklenmektedir. Farklı tahmin senaryolarında fırtınanın şiddeti ve yeri konusundaki belirsizlikler halen devam etmektedir" denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mora Adasında başlayıp güçlenecek  tropikal fırtınanın Keşan’dan Antalya’ya kadar etkili olacağını bildirdi. Fırtınadan en çok Muğla ve Aydın çevresinin etkileneceği, rüzgar hızının saatte 120 km.'ye çıkabileceğine dikkat çekilirrek dikkatli olunması ve tedbirlerin alınması istendi.