ANEX, BU HAFTASONU TÜM ZAMANLARIN TURİST REKORUNU KIRDI

Geçen sene ülkemize 1 milyonu aşkın turist getirerek Türkiye turizmine ciddi katkılar sağlayan ANEX Tour, bu haftasonu Türkiye’ye 21 bin 500 pax getirerek tüm zamanların turist rekorunu kırdı.

BDT ve Avrupa’dan Türkiye’ye her sene ciddi sayıda turist getiren ANEX Tour, 2018 sezonuna hızlı bir giriş yaptı. Havaların ısınması ile çalışmalarını yoğunlaştıran tur operatörü, birçok ülkeden Türkiye’ye turist taşımaya başladı.

Bu sene Türkiye’ye BDT pazarından 1.6 milyon, Batı ve Doğu Avrupa’dan 200 bin turist getirmeyi hedefleyen ANEX Tour, bu hedefi doğrultusunda çalışmalarına hız verdi. Özellikle Almanya pazarındaki yapılanması ile Avrupa pazarındaki payını artırmak isteyen ANEX, ilerleyen yıllarda Avrupa’dan Türkiye’ye daha fazla turist getirmeyi planlıyor.

Sezon öncesinde iyi bir hazırlık süreci geçiren ANEX Tour, yaptığı çalışmaların meyvesini de almaya başladı. Sezonun başlaması ile Ege ve Akdeniz bölgesine turist getirmeye başlayan ANEX Tour, bu haftasonu Türkiye’ye toplam 21 bin 500 pax getirdi.

Konu hakkında kısa bir açıklama yapan ANEX Tour Türkiye Genel Müdürü Vural Karasu, “Türkiye’ye iki sorunlu yılın ardından bu sene ciddi sayıda turist getirmeyi hedefledik. Bu hedef doğrultusunda çalıştığımız pazarlarda ciddi tanıtım çalışmaları yaparak satış kanallarımızı da iyi motive ettik. Sonuç olarak 2018’e iyi başladık” dedi.

Vural Karasu, bu haftasonu Türkiye’ye rekor sayıda turist getirdiklerini de açıkladı. Karasu: “Türkiye’ye Cumartesi günü (19 Mayıs 2018) 9 bin 500 pax, Pazar günü de (20 Mayıs 2018) 12 bin pax getirdik.İki günde toplam 21 bin 500 tatilci getirmiş olsuk. ANEX Tour olarak sezona çok iyi hazırlandık. Bu yaptığımız çalışmalarla 2018 sonunda Türkiye’ye Avrupa ve BDT pazarından ciddi sayıda turist getirmiş olacağız” diye konuştu.