ANKARA 2021 YILININ PARLAYAN YILDIZI OLACAK!

Koronavirüs pandemisi nedeniyle insanların turizm alışkanlıklarının değiştiğini dile getiren Anadolu, Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, Ankara’nın bu durumu fırsata çevirebileceğini söyledi.

ANKARA 2021 YILININ PARLAYAN YILDIZI OLACAK!

Alternatif turizm potansiyeli, destinasyonları ve sağlık turizmiyle Ankara’nın turizmde büyük bir potansiyeli barındırdığını kaydeden Akman, “Ankara, 2021 yılının parlayan yıldızı olacak” dedi.

Salgın nedeniyle sekteye uğrayan turizm sektöründe güvenlik, hijyen ve izolasyonun önem kazandığını belirten Akman, başta çadır turizmi olmak üzere kamping alanları, dağ evleri ve butik otellerin trend olduğunu kaydetti. Ankaralı turizmciler olarak pandemi tedbir ve önlemlerine gerekli hassasiyeti gösterdiklerini kaydeden Akman, Başkentin güvenli turizmin önemli merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi.

Turizmin bu yıl yerli turistten beslendiğini kaydeden Akman, doğayla iç içe olan, kalabalıktan uzak, sosyal izolasyonun olduğu bir yaz dönemini bitirmek üzere olduklarını anlattı.Pandemi nedeniyle değişen turizm alışkanlıklarıyla birlikte 2021 turizm beklentisinin de farklılaştığını belirten Akman, Ankara’nın pandemi nedeniyle kayba uğrayan zamanı telafi etmek için 2021 yılını çok iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Akman, alternatif turizm potansiyeli, destinasyonları ve sağlık turizmiyle Başkentin sektörde atak yapabileceğini söyledi. Özellikle sağlık turiziminde büyük bir rol oynayan Ankara’nın pastadaki dilimi daha da büyütebileceğine işaret eden Akman, Ankaralı turizmciler olarak bu fırsatı iyi değerlendirmeyi amaçladıklarını kaydetti.