ANKARA OTELLERİ YENİ DÖNEME HAZIR!

Koronavirüs salgınını Türkiye’nin başarılı bir şekilde kontrol altına aldığını belirten Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Aymir Turizm Organizasyon Genel Koordinatörü Semih Zazaoğlu, yeni normalleşme dönemine Ankara’daki otellerin hazır olduğunu söyledi.

ANKARA OTELLERİ YENİ DÖNEME HAZIR!

Zazaoğlu, “Bir hastane ortamı sunmayı tabii ki istemiyoruz. Misafirlerimize, kendilerini evlerinde hissedebilecekleri güveni sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Avrupa ülkelerinde vaka ve ölü sayılarının vahim durumda olduğunu belirten Zazaoğlu, Türkiye’nin koronavirüsle mücadeleyi başarılı bir şekilde yönettiğini söyledi. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkürlerini sunan Zazaoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ve ekibinin de turizmde alındığı tedbir ve önlemlerin dünyaya örnek olduğunu söyledi.
Yeni normalleşme döneminde alınan tedbirleri Ankaralı turizmciler olarak harfiyen uyguladıklarını dile getiren Zazaoğlu, “Otellerimiz, turizmde güven sertifikalarını teker teker almaya başladı. Hijyen ve tedbirlerimizi alarak otellerimiz hizmete başladı. ATİD olarak, bu süreçte üye otellerimizin tüm çalışanlarına gerekli tüm eğitimleri aldırttık. Ankara otelleri yeni döneme hazır. Bir hastane ortamı sunmayı tabii ki istemiyoruz. Misafirlerimize, kendilerini evlerinde hissedebilecekleri güveni sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

“DESTEK PAKETLERİNİN DEVAMINI BEKLİYORUZ”

Bu zorlu süreçten en çok etkilenen sektörün turizm olduğunun altını çizen Zazaoğlu, Hükümet tarafından hayata geçirilen destek paketlerinin önemine de değindi. Destek paketlerinin hem işveren hem de çalışanlar için büyük öneme sahip olduğunu belirten Zazaoğlu, bu sayede ekonominin çarklarının dönmeye devam ettiğini söyledi. Destek paketleriyle işten çıkarmaların önüne geçildiğini kaydeden Zazaoğlu, desteklerin devam edeceğine inandıklarını dile getirdi.
Aymir Turizm Organizasyon Genel Koordinatörü Zazaoğlu, “Destek paketleri, biz turizmciler için çok önemliydi. Çünkü kalifiyeli personelimizi kaybetmek istemiyoruz. O yüzden Hükümetten, mevcut destek paketlerinin devam ettirilmesini ve yeni destek paketlerinin açıklanmasını bekliyoruz. Beklentimiz ve umudumuz yüksek” şeklinde konuştu.

ATİD olarak bu konuda bir çalışma yaptıklarını ve çalışmayı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ilettiklerini dile getiren Zazaoğlu, Ankara’nın turizm sektöründe daha fazla yara almadan toparlanmaya geçmesini umut ettiklerini söyledi.