ANTALYA'DA EŞ ZAMANLI FUARLARA İLGİ BÜYÜK

Antalya'da düzenlenen 29. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı (29. Hotel Equipment) ile 25. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (25. FoodProduct) kapılarını ziyaretçilerine açarken, 410 firma 3 bin 500'ün üzerinde markayla ürünlerini sergiliyorlar.
ANFAŞ Expo Center'da eş zamanlı olarak açılan fuarlar, yerli ve yabancı konaklama, ağırlama ve ikram sektörünün profesyonellerini bir araya getirdi. İlginin yüksek olduğu fuarlarda sektör temsilcileri bir araya geldi.




Bu yıl yüzde 25 büyüme gerçekleştiren fuarlar; 17-20 Ocak tarihleri arasında 81 il ve 27 ülkeden profesyonel ziyaretçiyi, katılımcılarla bir araya getirdi.

Fuarlarda, yurt dışından; Ekonomi Bakanlığı tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş kapsamlı bir alım heyeti programlar gerçekleştiriyor. 

ANFAŞ’ın yurt dışında yapmış olduğu acente çalışmaları aracılığıyla; Afganistan, Arnavutluk, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Cezayir, Çin, Demokratik Kongo, Fas, Filistin, Gürcistan, Irak, İran, İsrail, Katar, Kongo, Kosova, Kuveyt, Libya, Lübnan, Makedonya, Malta, Mısır, Sırbistan, Suriye, Togo ve Tunus olmak üzere toplam 27 ülkeden ve yurt içinde ANFAŞ tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda 81 ilden alım heyeti ve profesyonel ziyaretçiler, katılımcılarla bir araya geliyor.



Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB, TOBB, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Ticaret Borsası, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği, Batı Akdeniz Kalınma Ajansı başta olmak üzere çok sayıda meslek kuruluşunun desteğini alan 29.HotelEquipment ve 25.FoodProduct kapsamında; konaklama, ağırlama gıda ve içecek sektörünü bir araya getiren  etkinlikler, yarışmalar, konferans ve söyleşiler;fuarlarla eş zamanlı olarak gerçekleşiyor.





Hotel Design Show’un yanı sıra 29.HotelEquipment’ta HOTED (Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği) Alanya tarafından organize edilen 6. Uluslararası Housekeepıng Olimpiyatları da büyük ilgi çekti.

25.FoodProduct kapsamında ise sektörün tüm paydaşları bir araya geliyor. TAFED’e bağlı (Türkiye Aşçılar Federasyonu) AGEB (Akdeniz Gastronomi ve Eğitimciler Birliği Derneği) tarafından gerçekleştirilecek genç şefler yarışması ve etkinliklerle gastronomi sektörüne yön verilecek.

TAFED etkinliklerinin yanı sıra Türkiye Perakendeciler Federasyonu’na bağlı PERDER’ler tarafından her yıl üye kampı bu yıl FoodProduct ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Etkinlik kapsamında Türkiye çapında hizmet veren zincir market sahipleri bir araya gelerek sektörü masaya yatırdı.