ANTALYA ARAÇ MÜZESİ ZİYARETÇİLERE AÇILDI

Kepez Belediyesi, eski Dokuma Fabrikası’nın pamuk ambarından dönüştürdüğü ‘Araç Müzesi’nin kapılarını 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda ziyaretçilere açtı.

ANTALYA ARAÇ MÜZESİ ZİYARETÇİLERE AÇILDI

Kepez Belediyesi, milli bayramlarda Antalya’ya yeni kalıcı eserler kazandırmaya devam ediyor. Kepez Belediyesi’nin resmi açılışını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği Araç Müzesi, Başkan Hakan Tütüncü’nün söz verdiği gibi 19 Mayıs Atatürk Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda kapılarını açtı. Siyaset, sinema, havacılık alanında Türk tarihine izler bırakan otomobil, motor ve uçakların sergilendiği müzenin kapısını anahtarla açan Tütüncü, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kepez Muhtarlar Dernek Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, meclis üyeleri ve vatandaşlarla beraber  müzeyi gezdi.  Her milli bayramda Antalya’ya yeni kalıcı eserler kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Tütüncü, “7 yıldır Antalya’mızın hizmetine kazandırmak için uğraştığımız ‘Antalya Araba Müzesi'ni bugün görücüye çıkarıyoruz. Kolay değil; Tam 7 yıl, 70 otomobili müzemize kazandırmak. Çünkü bir aracın yeniden revize edilmesi 6 ay ile 1 yıl arasında zaman alıyor. Sadece Türk sanayi tarihine ışık tutan araçlar değil, hatıralarda kalan otomobillerde müzemizde sergileniyor. 2 Temmuz 2015 tarihinde bir araçla başlayan bu hayalimizle, bugün güzel bir Araba Müzesi kurulmuş oldu.”dedi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Araba Müzesi’nin Türkiye'de bir ilk olduğuna değinen Başkan Tütüncü, “Türkiye'de Otomobil Müzeleri var. Otomobil Müzeleri otomobil tarihlerini anlatırlar ve ekseninde batı vardır. Biz otomobil tarihini anlatan bir müze değiliz.  Evet, müzemiz arabalardan oluşuyor. Ama biz arabaların üzerinden bir sosyal tarih okuması yapıyoruz. Şehrin geçmişine hatıralarına ışık tutuyoruz. Bizim müzemizin farkı tam da burada… Müzeyi gezdiğinizde hayatınızın belli dönemlerine ışınlanacaksınız.  Kimisi gençlik yıllarında mahallenizde gördüğümüz, kimisi babanızın çocukluğundaki, kimisi de Türk sinema filmlerinden aşina olduğunuz otomobiller. “diye konuştu.

MÜZE HAFTANIN 3 GÜNÜ GEZİLEBİLECEK

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 19 Mayıs’ta kapılarını Antalyalılara açan Araç Müzesi’nin resmi açılışının önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini bildirdi. Tütüncü, resmi açılış gününe kadar müzenin Cuma, Cumartesi ve Pazar Günleri ziyaretçi kabul edeceğini de sözlerine ekledi. Araç Müzesi’nin Antalya kazandırılmasında emeği geçen belediye çalışanlarına, yüklenici firmaya, Kepez Muhtarlar Dernek Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, belediye meclis üyeleri ve Dokuma Fabrikasının dönüşüm sürecinde büyük katkılar da bulunan AESOB Başkanı Adlıhan Dere’ye teşekkür etti. Başkan Tütüncü, ziyaretçilerle beraber Araç Müzesi’ni gezdi, müzede yer alan otomobil, uçak ve motorların hikayesini anlattı.