ANTALYA’DA 4.TURİZM TEKNOLOJİLERİ GÜNÜ

Halil ÖNCÜ ( ANTALYA ) - Bu yıl 4.sü gerçekleştirilen ve Türkiye Bilişim Derneği Antalya Şubesi tarafından düzenlenen Turizm Teknolojileri Günü Antalya Ramada Otel’de gerçekleştirildi.

ANTALYA’DA 4.TURİZM TEKNOLOJİLERİ GÜNÜ

Bu yıl 4.sü gerçekleştirilen ve Türkiye Bilişim Derneği Antalya Şubesi tarafından düzenlenen Turizm Teknolojileri Günü Antalya Ramada Otel’de gerçekleştirildi.TBD Antalya Şubesi'nin, bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Turizm Teknoloji Günü, Ramada Otel’de bilişim uzmanlarını bir araya getirirken, Bilişim firmalarının stant açtığı Turizm Teknoloji Günü'nde 400’ü aşkın katılımcı yer aldı.

TBD Antalya Şube Başkanı Mehmet Akyelli, yaptığı açılış konuşmasında 1971 yılında kurulan derneğin Antalya Şubesi'nin 8 yıl önce faaliyet göstermeye başladığını söyledi. Akyelli, “ 1971 yılında kurulan Türkiye Bilişim Derneği’nin 2009 yılında faaliyete geçirdiğimiz Antalya Şubesi olarak, 4. Defa düzenlediğimiz turizm teknolojileri gününde 35 sponsor firma 400’ü aşkın katılımcı ile bir araya geliyoruz. Geçen senelerde olduğu gibi buluşmalarımıza artan bir talep var. Türkiye’nin hatta dünyanın, Turizm destinasyon noktalarından biri olan Antalya’da turizmle ilgili özellikle bilişim teknolojileri ile ilgili çözümleri bir arada görüşme fırsatı buluyoruz. Bu teknolojik gelişmeler önümüzdeki üç, dört yılda daha çok makineleri ve diğer teknolojik elemanalar bağlı olarak gelişeceği için bugünkü toplantının önemi özellikle turizm çalışanların çok değerli olmaktadır” dedi.

Son yıllarda Bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründeki gelişmeleri sayısal olarak da değerlendiren Akyelli, “Bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü 2017’de TL bazında önceki yıla oranla % 18.2 büyüme ile 116.9 milyar Türk lirasına ulaşmıştır. Toplan TL sektör büyüklüğünü oluşturan iki an unsurdan birisi olan Bilgi teknolojileri TL. bazında % 19’luk büyüme ile 41.3 Milyar TL.ye, İletişim teknolojileri de %15’lik büyüme ile 75.6 milyar TL.ye ulaşmıştır. Ancak aynı değerleri dolar bazında baktığımızda bilgi teknolojilerine baktığımızda % 1.4’e düşüyor, iletişimdeki büyüme oranı da % -2’ye düşmüştür” diye konuştu.

Hotech Ana sponsoru firma sahibi Hamdullah Turgut “Hospitality Data Platform” konusun da, Onur Kubilay Güngör Siber Güvenlik Olay Yönetimi ve Hibrit yaklaşımlar konusun da, Çözümpark kurucusu Hakan Uzunur Microsoft 2019 yeni trendleri konusunda bilgilerini katılımcılar ile paylaştı.