ANTALYA'DA RAMAZAN BAYRAMI TEDBİRLERİ ALINDI

ANTALYA'DA RAMAZAN BAYRAMI TEDBİRLERİ ALINDI
Bayram süresince kalabalık cadde ve sokaklar, şehir içi ulaşıma mahsus toplu taşıma araçları ile duraklar, alışveriş merkezleri, eğlence ve dinlence yerleri, piknik alanları, terminaller, limanlar gibi halkın yoğun olarak bulunacağı diğer yerlerde; olası yankesicilik, kapkaç, hırsızlık ve gasp olaylarına karşı yıldırım ekipleri ve güven timlerinden oluşan yaya ve motorize ekipler görevlendirilerek gerekli tüm tedbirler alınacak; hava ve deniz limanları, otogar gibi yerlerde de yolcu kapasitesi artacağından, görevli personele ek olarak yaya ve motorize ekip sayıları arttırılacak.
           
Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelebilecek taşkınlık ve gürültü gibi vatandaşlarımızın huzur ve sükununu bozucu davranışların önlenebilmesi amacıyla, ilgili birimlerimizce denetimler arttırılacak, ayrıca bayram süresince birçok iş yerinin kapalı olması ve ziyaret veya tatil amacıyla kişilerin ikametlerinden ayrılacağı göz önünde bulundurularak oluşabilecek hırsızlık olaylarının da önlenebilmesi amacıyla gerekli tedbirler alınacaktır.
 
Ramazan Bayramı dolayısı ile vatandaşların dini duygularını istismar ederek, fitre ve zekat adı altında bazı kişi ve kuruluşlar tarafından yasal olmayan şekilde toplanabilecek her türlü yardım ve bağışların önlenmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Bayram namazı öncesi ve sonrası oluşabilecek olumsuzluklara karşı da alınacak gerekli tedbirlerin yanı sıra, arife günü ve bayramın diğer günleri yapılacak mezarlık ziyaretlerinin huzur ve güvenlik içerisinde gerçekleştirilebilmesi için, mezarlıklar ve çevresinde motorize ve yaya devriyelerce gerekli önlemler alınacaktır.
 
Genel güvenlik  açısından risk oluşturabilecek şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde gerekli uygulamalar yapılacak, özellikle  kuşku  uyandıran  çanta,  paket, poşetlere karşı denetim ve  kontroller sıklaştırılacak.
 
Bayram tatilleri süresince karayollarımızda trafik yoğunluğunun önemli oranda artış göstermesi,  vatandaşların gidecekleri yerlere biran önce gitmek için trafik kurallarına aykırı sürücü davranışlarının artması sonucunda oluşabilecek kazaların önüne geçilebilmesi amacıyla, karayollarımızda trafiğin tanzimi ve denetimi ile görevli ekiplere takviye personel görevlendirmesi yapılarak önemli kavşak, geçit ve güzergahlarda sabit ekipler konuşlandırılacak.
 
Otobüs terminallerine  giriş ve çıkış yapan otobüslerin görevlilerimizce sıklıkla kontrolleri yapılacak olup, bayram tatilleri süresince meydana gelen trafik kazalarının önemli bir bölümünün hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süre ihlalleri gibi nedenlerden meydana geldiği tespitinden hareketle, bu ihlallerin önlenmesine yönelik denetimlere özellikle ağırlık verilecek.
 
Radarla hız tespit ekiplerince, hız ihlali ve bu ihlaller sonucu trafik kazalarının meydana geldiği bölgeler ile il merkezine giriş ve çıkış bölgelerinde denetimlere ağırlık verilecek, araç durdurmanın mümkün olmadığı veya risk oluşturduğu durumlarda denetimler, Karayolları Trafik Kanununun 116. Maddesine istinaden ihlalde bulunanların tescil plakasına göre cezai işlem uygulamak suretiyle çevirme ekiplerince durdurulmaksızın gerçekleştirilecek.
 
 Emniyet Müdürlüğümüzce, seçici göz ihbarlı denetim ekipleri oluşturulmuş olup, kazaların yoğun olduğu bölgelerde görev alacak olan söz konusu ekiplerimizce; yakın takip, kırmızı ışık, seyir halinde  cep telefonu kullanımı gibi kural ihlallerinin tespiti halinde sürücüler hakkında cezai işlemler uygulanacaktır. Ayrıca, herhangi bir nedenden dolayı karayollarında meydana gelebilecek ve yolun kullanımına engel teşkil edebilecek olumsuzluklar, diğer kurumlarla koordineli olarak giderilecek ya da sürücüler farklı güzergahlara yönlendirilecek.
 
Toplum Destekli Polislik Hizmetleri kapsamında bayram süresince güvenlik hizmetlerinin yürütülmesinde toplumsal desteğin sağlanmasına yönelik çalışmalara ağırlık verilecek, gelen tüm ihbarlar titizlikle değerlendirilerek, olaylara en kısa sürede müdahale edilebilecek tarzda personel tüm bayram boyunca görevlerinin başında olacak.
 
Olayların önlenmesi için vatandaşlarımız ihbar, şikayet ve yardım taleplerini; aşağıdaki iletişim adreslerinden İl Emniyet Müdürlüğüne iletebilir.
 
            155 Polis İmdat,
 
            Telefon Numaraları; (242) 345 41 00 (12 hat), (242) 227 96 00 (3 hat)
 
            e-posta adresleri; [email protected] ve [email protected]