ANTALYA DENİZDEN KAZANACAK

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin sezona merhaba demenin heyecanı içinde olduklarını söyledi. Bu yıl altın bir sezon beklendiğini dile getiren Ahmet Çetin, turizmde getirinin en büyük kaleminin denizden sağlandığına da dikkat çekerek, deniz turizminin önemini sayısal değerler ile ifade etti.

ANTALYA DENİZDEN KAZANACAK

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin “Antalya’mız, Batıda Kaş ilçesinden doğuda Gazipaşa ilçesine kadar yaklaşık 640 km. kıyı şeridi ile ülkemizin ve dünyanın en güzel en gözde turizm merkezlerinden bir tanesi. Bölgemiz, turizm sektöründe dünyanın en çok misafir ağırlayan destinasyonlarından olup, 9 yat limanı ve denizde toplam bağlama kapasitesi ile yaklaşık 1950 teknedir. Antalya kıyılarında odamıza kayıtlı ve kayıtsız toplam 7690 tekne bulunduğu göz önüne alınırsa bölgemiz bağlama ve çekek yeri olarak ihtiyacı da aşikardır. Deniz turizminin unsurlarından biri olan günübirlik tekne turları ve mavi turlar bölgemizde 500'e yakın işletme tarafından gerçekleştirilmektedir. Faaliyet alanımızda 535 charter ve günübirlik, 222 dalış ve su üstü sporları işletmesi bulunmaktadır” dedi.

Antalya, yaklaşık 300 işletme ile Avrupa'nın su sporları liderliğini sürdürüyor!

Antalya Bölgesinde, deniz turizminin ana unsurlarından biri olan su üstü ve sualtı sporları aktivitelerinin kıyı şeridindeki tüm plaj ve otellerde faaliyetlerine başladığını da söyleyen Ahmet Çetin, “ Antalya, yaklaşık 300 işletme ile Avrupa'nın su sporları liderliğini sürdürmektedir. Coğrafi özellikler, sualtı zenginlikleri ve deniz suyu kalitesinin yüksek olması sebebi ile Antalya Bölgesinde yılda bir milyondan fazla yerli ve yabancı turist su sporu aktivitesi gerçekleştirmektedir” dedi.

Dalış turizmi müthiş katma değer yaratıyor!

Ülkemiz turizm gelirlerinin yüzde 25'inin denizden sağlandığını da söyleyen Başkan Ahmet Çetin, dalış turizmine de dikkat çekti. Çetin, “ Bölgemizde dalış turizmi de oldukça önem taşıyor. Antalya’nın çok özel dalış bölgeleri var. Deniz Ticaret Odası olarak bizimde katkı koyduğumuz su altı müzelerimiz var. Artık dünyanın dört bir yanından gelen dalışseverler bu dalış noktalarını keşfediyorlar ve çok daha fazla tercih ediyorlar. Dalış turizminin katma değerinin çok yüksek olduğunu söylemek isterim. Çünkü dalış için gelen turist çok daha fazla harcama yapıyor. Dalış turizmi müthiş katma değer yaratıyor” diye konuştu.