ANTALYA KALEİÇİ’Nİ DAHA DOĞRU KULLANMALIYIZ!

Halil ÖNCÜ ( ANTALYA ) - Atelya Art Hotel Genel Müdürü Ali Rıza Kulcur Kaleiçi’nde yaşanan eksiklik ve sıkıntıları gündeme getirirken acil çözüm bekledikleri sorunları anlattı.

ANTALYA KALEİÇİ’Nİ DAHA DOĞRU KULLANMALIYIZ!

Antalya’nın Kaleiçi Bölgesi her yıl milyonları ağırlarken, kültürel dokusu ile de kendisini adeta hayran bırakıyor.

Bölgede kültürel dokuya uygun çok sayıda irili ufaklı Otel ve Pansiyon yer alırken, bu otellerden bir tanesi de Atelya Art Otel. Atelya Art Otel verdiği kaliteli hizmet ile misafirlerine hizmet ederken, özellikle yaz aylarında yerli ve özellikle yabancı misafirlerin de ilgi odağı oluyor.

Atelya Art Otel Genel Müdürü Ali Rıza Kulcur, Kaleiçi’nde yaptıkları Otelcilik faaliyeti ile kaliteyi misafirlerine sunduklarını belirtirken, “ Yaptığımız Otelcilik faaliyeti ile büyük övgü almaktayız. Gelen misafirlerimiz otelimizde kaldıkları süre içerisinde başta Kaleiçi Bölgemiz olmak üzere Antalya’yı gezmekte, özellikle esnaflarımıza büyük katkı sağlamaktadırlar ve  Antalya’mızı çok daha yakından tanımaktadırlar” dedi.

Genel Müdür Ali Rıza Kulcur Kaleiçi’nde yaşanan eksiklik ve sıkıntıları da gündeme getirirken acil çözüm bekledikleri sorunları da sıraladı:

“ Kaleiçi’nde 20 km. hız sınırı olmasına rağmen kimse dikkate almıyor. İnşaat yasağı olmasına rağmen traktörler yaz ve kış aşırı gürültülü çalışıyorlar. Yaptıkları işleri az gürültü yapan maketineler ile yapılması için sıkıntılarımızı ilgili birimlere ulaştırdık ama yaptığımız tüm görüşmeler maalesef sonuçsuz kaldı. Yine tedarikçilerin turistlerin uyuma saati olan sabah 07.00’den itibaren Kaleiçi’ne girip uyuyan misafirleri rahatsız etmeleri de bir başka sorun. Bunların sabah 10.30 ve 14.30 saatleri arası girip malzemelerini indirme talebimiz de sonuçsuz kalmaktadır. Kaleiçi’nde evi veya oteli olup araç park yeri olmayan araçların sistemden çıkarılması içerideki araç yoğunluğunun azaltılması gerektirmektedir. Kaleiçi’ne 2 giriş 2 çıkış noktasının tekrar düzenlenmesi de gerekmektedir. Antalya’da Kültürel dokunun en özel örneği olan Kaleiçi’ni daha doğru kullanmalıyız ”