ANTALYA KELEBEKLERİ SERGİSİ, AGORA AVM’DE AÇILDI

Antalya kelebek çeşitliliğinin sergilendiği Antalya Kelebekleri Sergisi, Antalya Tanıtım Vakfı tarafından Vakıflar Haftası kapsamında Agora Antalya Alışveriş Merkezi’nde açıldı.

ANTALYA KELEBEKLERİ SERGİSİ, AGORA AVM’DE AÇILDI

Antalya'nın sahip olduğu değerleri araştırmayı, kayıt altına almayı ve korumayı misyon edinen Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), Antalya’da yer alan kelebek çeşitliliğine dikkat çekmeye devam ediyor. Antalya’da yaşayan 183 çeşit kelebeğin 41’inin sergilendiği serginin açılışına Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege, Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, ATAV YK Üyesi Recep Yavuz ve çok sayıda davetli katıldı.

Kelebek çeşitliliğinin hafızalara kazınması amaçlanıyor.

Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, 6 Mayıs – 12 Mayıs tarihleri arasındaki haftanın Vakıflar Haftası olduğunu belirterek, bu hafta kapsamında açılan Antalya Kelebekleri Sergisi için ATAV’a teşekkür etti.Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege, vakıf olarak Antalya Kelebekleri Sergisi ile Antalya’nın bilinmeyen yönlerine yönelik çalışmalarını devam ettirdiklerini açıkladı. Gül Ege, “Daha önce de Antalyalılarla buluşturduğumuz kelebek ve endemik bitkiler sergilerimizden, Antalya Kelebekleri’ninmayıs ayı ile çok uyumlu olacağını düşündük. İçinde bulunduğumuz kompleks de tanıtımlarında hep kelebeği kullanan bir merkez, bize bu alanı sağladıkları için teşekkür ederiz. 6 Mayıs – 20 Mayıs tarihleri arasında sergi AGORA AVM’de açık olacak. Arzumuz sadece bu kelebeklerin sergilenmesi değil, kelebeklerin turizm çeşitliliğinde Antalya’nın zenginliği olarak da anılması ve hafızalara kazınması. Bunu da ancak tecrübelerle yaratabiliriz” diye konuştu.

Başkan Gül Ege, sergide yer alan fotoğrafların çekimini yapan Prof. Dr. Olcay Yeğin’i anarak, çalışma arkadaşları Gülten Yeğin, Alperen Yayla ve Cemal Yayla’ya değerli çalışmaları için teşekkür etti. Gül Ege, şöyle devam etti: “Prof. Dr. Olcay Yeğin hocamızı rahmetle anıyorum, aramızdan ayrılmadan önce hocamız ve ekip arkadaşları 3 yıl boyuncadağlarda konaklayarak bu çalışmayı hazırladı. Sergide gördüğünüz kelebek fotoğraflarını yakalamak takdir edersiniz ki çok zor. Biz hem kelebek çeşitliliği ile Ekoturizmin içerisinde Antalya’nın gözde yerlerini parlatmak istiyoruz, hem de gözlemcilere bir haritayla kelebeklerin hangi bölgelerde olduğunu direkt adresleriyle bildiriyoruz. Antalya’yı tüm değerleriyle bir destinasyon, bir marka olarak anlatmaya çalıştığımız çalışmalardan biri de bu sergi.

Antalya’nın kelebekleri kostümlere taşınacak

Antalya’nın bilinmeyen değerlerinin tanıtımı için yeni bir proje hazırlığı içinde olduklarının müjdesini de veren Başkan Gül Ege, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Türkiye’de en fazla kelebek çeşitliliği Antalya’da, Antalya kelebek çeşitliliği haritasında ülke olarak Almanya’nın hemen altında yer alıyor. Bu zenginliğe çok fazla atıfta bulunamamışız, vakıf bunun farkında olarak tanıtım projelerinin devamını da yapacak. Bu projelerden biri, Antalya Tanıtım Vakfı ve Antalya Olgunlaşma Enstitüsü işbirliği ile Antalya’nın kelebeklerini kostümlere taşıyacağız. Kelebek kostümleri ile de Antalya’mızı tanıtmaya devam edeceğiz.”

Antalya’daki kelebek çeşitliliğinin zenginliği; Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, kelebek gözlemciliği yapan Prof. Dr. Olcay Yeğin, Gülten Yeğin, Cemal Yayla ve Alperen Yayla’nın dikkatli ve uzun bir fotoğraflama aşamalarından sonra bilimsel nitelikteki metinlerinin Almanca ve İngilizceye de çevrilerek üç dilde yayınlanan ATAV yayını “Antalya Kelebekleri” kitabında yer alıyor. Sergi, 6 Mayıs – 20 Mayıs tarihleri arasında Agora AVM’nin 1’inci katında yer alan sergi salonunda ziyaret edilebilir.