ANTALYA’NIN ÇOCUKLARI : BİR KİTAPTAN ÇOK DAHA FAZLASI

129 yıl önceki Nabizâde Nâzım'ın Karabibik eserinden sonra konusu Antalya’da geçen ilk roman olma özelliğiyle duyurulan Antalya’nın Çocukları aslında bir kitaptan çok daha fazlası.

ANTALYA’NIN ÇOCUKLARI : BİR KİTAPTAN ÇOK DAHA FAZLASI

Tansu Duran, ikinci romanıyla karşımıza çıkarken “Antalya’nın Çocukları' elimizdeki herhangi bir kitap gibi görünse birçok özelliği bakımında bir kitaptan çok daha fazlası” diyerek okura iddialı bir söylemde bulunuyor.

Adından da anlaşılacağı gibi Antalya’nın Çocuklarını anlatarak şehre olan gönül borcunu ödemek istediğini belirten yazar “Bu kitabın yolu çok uzun. Bütün dünya okurlarının eline geçmeden yolculuğu bitmeyecek, beni ve hatta Antalya’yı aşacak bir kitap. Bu kitap sayesinde Antalya bir marka değeri olma konusunda kültür sanatta büyük bir adım atacak. Hatta kitapta bolca bahsedilen Antalyaspor, edebiyatta şampiyonluğa ulaşacak. Bunları hayal etmiyorum tamamen gerçek olacağına inanıyorum”

2016 uçak krizinden önce 2015 Eylül ayında kaleme alınmaya başlayan kitap eksik olan kültür sanat değerlerimize katkı yapar ve özellikle turizm alanında faydalanırız düşüncesiyle yazım sürecine devam etmiştir.

“Dünyanın şehir – futbol – çocuk temalarının bir arada bulunduğu ilk kitabıdır. 4 çocuğumuzu anlatırken Antalya’yı ve hayatı da anlattık. Bu kitabın sonunda 4 çocuğu kendi çocuğunuz gibi severken Antalya’ya sizi âşık edeceğiz” diyerek tüm okurlara seslenen Tansu Duran, “En az 20 dile çevrim, 50 ülkede yayım olmadan kitabımı başarılı saymayacağım. Ne kadar çok kişi çocuklarımızı okursa o kadar çok misafirimizi evlerimizde, otellerimizde ağırlarız. Antalya sadece bizim değil tüm Dünyanın şehridir” diye ekledi.
Tansu Duran son olarak “Bu kitabı ben yazdım ama sahibi tüm Antalya halkıdır. Kitabına okuyarak ve anlatarak sahip çıkmasını istiyorum. Antalya’nın Çocukları’na sahip çıkacağına ve onu tüm Dünyanın sevgilisi yapacağına eminim. Onların Harry Potter’ı olabilir ama bizim de Tanay, Selman, Emre ve Ece’si var” diyerek konuştu.

Antalya’nın Çocukları 18 Temmuz günü ilk önce Antalyaspor Store’larda satışa çıkacak. Bu da edebiyat dünyası için bir ilke imza atmak olarak değerlendiriliyor. Online kitap satış sitelerinde de temin edilebilecek kitabın Antalya dışındaki sloganı “Antalya’ya gitmenin en kolay yolu” olarak belirlenmiş.