ANTALYA VALİSİ ÖZTÜRK 'HANUTCULUKLA EN ETKİN MÜCADELE YEREL YÖNETİMLERDİR'

Kemer Esnaf Platformu üyeleri ve AK Parti Milletvekili Menderes Türel, Kemer AK Parti İlçe Başkanı Ferruh Derin’den oluşan heyeti Vali Sebahattin Öztürk makamında kabul ederek Kemer Esnaf Platformu üyelerinin sorunlarını dinledi.


 
Toplantı çıkışında açıklamada bulunan Kemer Esnaf Platformu başkanı Abdullah Çilengir, Vali Öztürk'ten yapılabilecek her türlü destek sözünü aldıklarını ifade etti. Çilengir ziyaret sonrası yaptığı açıklamada “Bizlerin daha önce ifade ettiği gibi, sayın valimizde bu işin çözüm noktasının yerel yönetimler olduğunu söyledi. Bizler esnaf platformu üyeleri olarak daha önce ziyaret ettiğimiz Belek, Kadriye ve manavgat’ta yerel yönetimlerin ciddi yaptırımlar uyguladıklarını gördük. Kendilerine katılmamak mümkün değil bu kanuda. Maalesef bizim bölgemizde Alanya, Manavgat, Side, Belek bölgesinden kaçan hanutçular kemer bölgesine akın etmişler. Saydığım bölgelerde ciddi yaptırımlardan dolayı kaçan hanutçular bizim bölgemize kaçtıklarını görüyoruz. Üzülerek ifade etmeliyim ki rant şuanda kemeri vuruyor. Biz ilk yola çıktığımız zaman belediyelerden, kaymakamlıktan, valiye gideceğiz demiştik. Bizler esnaflar olarak sorunlarımızı anlatmak için  bugün valilikteyiz. Hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Bundan sonraki durağımız Ankara” dedi.

Vali Sebahattin Öztürk ve AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel hanutçulukla mücade etmenin en etkin yolu yerel yönetimlerin olduğunu söyledi.