ANTALYA'YA BU TURİSTİN GELMESİ BİLE BİR BAŞARIDIR!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Süleyman Özer’in başkanlığında elektronik ortamda gerçekleşti.

ANTALYA'YA BU TURİSTİN GELMESİ BİLE BİR BAŞARIDIR!

Toplantıda bir konuşma yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Oda faaliyetlerinin yanı sıra, kent ve ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin yaptığı konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

* Bu yıl şu güne kadar ilimize gelen yabancı ziyaretçi sayısı 1 milyon 400 bin civarındadır, geçen yıl 10 milyon 337 bindi. Şüphe yoktur ki, bu dönemde Antalya’ya bu turistin gelmesi bile bir başarıdır ve bunda Hükümetimizin, Dış İşleri Bakanımızın ve Kültür ve Turizm Bakanımızın büyük rolü vardır. Sektör çaba harcamış, çok sayıda tesisimiz güvenli turizm sertifikası almıştır. Bu çabaların faydası gelecek yıl da görülecektir.

* Fakat sonuç olarak yakın tarihimizin en büyük ekonomik afetini yaşıyoruz. SGK Mayıs verilerine göre ilimizde kayıtlı işçi veya personelde dört kişiden birisi işsiz kalmıştır. Antalya’da 150 bin istihdam kaybı vardır. Bu rakam İstanbul’da 43 bindir.  

* Antalya pandemi döneminde 20 milyar civarında kredi kullanmıştır. Bunun dışında 1,5-2 milyar kadar istihdam desteği ve sosyal yardım sağlanmıştır. Bu destekler kısa vadede sıkıntıyı azaltmıştır, ama Antalya’nın sınavı henüz yeni başlamaktadır.