ARTIK ÇARŞILAR ÖLÜMSÜZ

ARTIK ÇARŞILAR ÖLÜMSÜZ
Türkiye’nin lider e-ticaret siteleri arasında yer alan Sanalpazar.com’un İFSAK ile birlikte gerçekleştirdiği “Türkiye’nin Çarşıları” temalı ulusal fotoğraf yarışması başladı.

Hayata geçirdiği “Çarşılar” projesi ile İstanbul ve Anadolu’nun dört bir yanındaki çarşıları sanal ortama taşıyarak her bölgedeki alıcı ve satıcıları buluşturan Sanalpazar.com, “Türkiye’nin Çarşıları” ulusal fotoğraf yarışmasıyla geleneksel çarşılarımızı fotoğrafçıların gözünden ölümsüzleştirirken, ülkemizdeki geleneksel ticarete dair görsel bir bellek de oluşturacak.

Sanalpazar.com ve İFSAK işbirliğiyle gerçekleştirilen “Türkiye’nin Çarşıları” ulusal fotoğraf yarışmayla, çarşılardaki canlı ticaret yaşamına dair bir seçkinin oluşturulması ve geleneksel ticaretin özündeki geleneklerden kopmadan e-ticarete evrilebileceğinin vurgulanması da hedefleniyor.

Geleneksel çarşılardaki ticaret fotoğraflarda yaşayacak

Sanalpazar.com’un İFSAK ile birlikte düzenlediği ve herkesin katılımına açık olan yarışma Türkiye’nin tüm illerindeki herhangi bir çarşının fotoğraflarına açık olacak. Geleneksel ticareti dijital platforma taşıyan Sanalpazar.com’un “çarşılarımızı ölümsüz kılmak” amacıyla düzenlediği yarışmanın seçici kurulunda ise, fotoğraf sanatçıları İzzet Keribar, İbrahim Zaman, Gültekin Çizgen’in yanı sıra Sanalpazar.com Genel Müdürü Cem Kesici ve İFSAK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Şenbak bulunuyor.

“Türkiye’nin Çarşıları” temalı ulusal fotoğraf yarışmasında 1’inci seçilen yarışmacı 5 bin, 2’nci seçilen yarışmacı 4 bin, 3’üncü seçilen yarışmacı ise 3 bin TL değerindeki ödülün sahibi olacak. Yarışmada aynı zamanda 3 adet 1.000 TL’lik mansiyon ödülü verilecek ve sergilenecek 30 fotoğrafın sahiplerine 200 TL armağan edilecek. Yarışmaya katılmak isteyenlerin www.sanalpazar.com/turkiyenincarsilari adresinde yer alan katılım formunu doldurarak çektikleri fotoğrafları 4 Ekim 2013 tarihine kadar İFSAK - Sayın Zeynep Günay, İstiklal Caddesi, Ayhan Işık Sokak, No: 32/2 Beyoğlu/İstanbul adresine iletmeleri gerekiyor. Yarışma ile ilgili tüm ayrıntılara da www.sanalpazar.com/turkiyenincarsilari adresinden ulaşılabilir.