AŞÇILIK TAKIMI YARIŞMADAN MADALYALARLA DÖNDÜ

AŞÇILIK TAKIMI YARIŞMADAN MADALYALARLA DÖNDÜ
Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak ve Türk aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada; AÜ Turizm Fakültesi Aşçılık Takımından Mustafa Ülker, İskender Oğuz Oral, Okan Özdemir Yılın En İyi Üniversitesi etabında bronz madalya; Onur Tüfekçioğlu, Damla Köse, Gülcan Baş Üniversiteler Arası Modern Türk Mutfağı Yarışması’nda bronz madalya; Niran Karabacak, Sercan Gedik, Dilek Yılmaz Ustalar Pratik Ekip Yarışması’nda bronz madalya kazandı.

Gürkan Aybek de bireysel olarak yarıştığı Üniversiteler Arası Makarna Yarışması’nda Bronz madalya; Niran Karabacak Üniversiteler Arası Tatlı Yarışması’nda Bronz madalya kazanırken, Emre Özen Üniversiteler Arası Tatlı Yarışması’nda merit ödül ve Elmas Tufan Üniversiteler Arası Ana Yemek Yarışması’nda merit ödül kazanmayı başardı.

Yarışmadan madalyalarla dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen AÜ Turizm Fakültesi son sınıf öğrencisi Mustafa Ülker yaptığı açıklamada, “Turizm Fakültesi Aşçılık Takımı olarak ulusal ve uluslararası düzenlenen yarışmalarda üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Bu yarışmalar biz sektöre atılan yeni aşçılar için çok anlamlı ve verimli oluyor. Birçok yabancı şef ile tanışma fırsatı buluyoruz. Onlarla sektörle ilgili sohbetlerimiz oluyor. Bunlar bizim için çok değerli” diye konuştu.

Değişen, yenilenen ve sürekli büyüyen turizm sektöründe geleceğin turizmcileri olarak bu tür yarışmalarda her zaman ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını söyleyen Ülker, “ Bizden desteklerini esirgemeyen; Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanımıza, Fakülte yönetimine ve hocalarımıza, üniversite öncesi turizm eğitimi veren öğretmenlerimize, tüm ekip arkadaşlarımıza ve dört senedir bizimle ilgilenen Öğr.Gör. Dr. Osman Çalışkan'a çok teşekkür ediyorum” dedi.