AŞI UYGULAMALARI TURİZMİN ÖNÜNÜ AÇTI!

Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Genel Sekreteri Semih Zazaoğlu’ndan Umut Dolu Açıklama.

AŞI UYGULAMALARI TURİZMİN ÖNÜNÜ AÇTI!

Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Genel Sekreteri Semih Zazaoğlu, koronavirüs pandemisinden en çok etkilenen iş kollarından biri olan turizm sektörünün aşı çalışmaları sayesinde toparlanma sürecine gireceğini söyledi.

Türkiye'de devlet ve özel sektörün iş birliğiyle hayata geçirilen uygulamaların 2020 turizm sezonunda salgının etkilerini bir nebze de olsa hafiflettiğini kaydeden Zazaoğlu, bu yıl turizmde gurbetçilerin ve iç pazarın sektöre önemli katkı sağladığını söyledi. Bu yılın rakamlarının 2021'de ikiye katlanacağını vurgulayan Zazaoğlu "Türkiye'de 2021'de 25 milyon turist, 17 milyar dolar gelir bekliyoruz. Yeni yıldan umutluyuz, bu yılın rakamlarını ikiye katlayacağız gibi gözüküyor. 2021'de Rusya birinci, Almanya ikinci pazar olacaktır. Aşının pozitif etkisini göreceğiz” dedi.

Zazaoğlu, salgının önüne geçilmesi amacıyla farklı ülkeler ve firmalarca geliştirilen aşıların Türkiye ve tüm dünyada uygulamaya geçmesi ve olumlu etkilerinin görülmesinin ardından 2021 sezonunda turizmin hızla ayağa kalkacağına inandıklarını aktardı.

“Aşı anlaşmaları ve uygulamalarındaki pozitif gelişmeler planlara olumlu yansıdı. Ülkemizde aşı çalışmalarının hızla ilerlemesiyle turizmde güzel günler görmeye çok yakınız. Pandemi ağır etkisini yitirdikten ve insanlar salgın stresinden kurtulduktan sonra sezonda büyük bir yoğunluk yaşanacağına inanıyoruz” diyen Zazaoğlu, hükümetin yaz aylarında tam katılımlı aşı kampanyasını tamamlama hedefinin sektöre olan olumlu etkilerini görmeye başladıklarını söyledi.