ASSOS YOĞUN BİR DÖNEM BEKLİYOR!

Halil ÖNCÜ(ÇANAKKALE) - Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale Köyü'nde yer alan ve her yıl binlerce ziyaretçiye ve tatilciye ev sahipliği yapan Assos, sezonun geri kalan bölümünden oldukça umutlu.

ASSOS YOĞUN BİR DÖNEM BEKLİYOR!

Bölgede turizmin gelişmesi adına yoğun çalışmalar yapan Assos Eden Group Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Selimoğlu, gündemi turizm yazarı Halil Öncü’ye değerlendirdi.

Selimoğlu, Assos kıyılarında müsilaj olmadığını belirtirken, Assos antik limanı civarında gerçekleştirilen taş kaya ıslah çalışmalarının devam ettiğini, çalışmaların ocak ayında biteceği müjdesini aldıklarını söyledi.

Hilmi Selimoğlu şu açıklamalarda bulundu:

“Assos’da her şey normal. Hafta sonu üniversite sınavları olduğu için bir durgunluk oldu. Bu haftadan itibaren rezervasyonlar oldukça yüklü görülüyor. Buradan tatile gelmek isteyen ve rezervasyon yaptırmamış olan tatilcilere bir an önce rezervasyonlarını yaptırmalarını öneriyorum. Çünkü önümüzdeki dönem oldukça yoğun görülüyor. Pırıl pırıl bir denizimiz var. Son dönem çok konuşulan müsilaj sahillerimizde yok. Assos bölgesi, çevresi her taraf aynı durumda. Müsilaj Bozcaada’dan yukarı doğru Limni ve Midilli adasının arkasından yukarıya doğru hareket ediyor. Rüzgarlar bunda etkili oluyor. Denizimiz temiz olduğu için de bizim burada Müsilaj olmaz. Bu arada Assos Antik Limanımızda tehlikeli olan yerlerde taş kaya ıslah çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar nedeniyle sadece bu bölgede geçici bir kapatma var. Oradan da yeni bir müjde aldık. Ocak ayında bu çalışmaların tamamlanacağı ve bölgenin turizme açılacağı bize iletildi. Ocak ayından sonra bölgede otellerimiz açacak ve biz her zaman olduğu gibi bölgede felsefe günlerine başlayacağız. Bölgemiz adete bir pırlanta gibi. Bu arada Assos kazılarında aldığımız bilgilere göre kazılarda yeni bir bulgu bulundu. Yeni bir tapınak bulundu. Bu tapınağın beş bin yıllık olduğu ifade ediliyor. Anıtlar kurulu ve bilim adamları inceliyorlar ve bu tapınağı da gün yüzüne çıkaracaklar.”