ATAV, ANTALYA LEZZETLERİNİ FESTİVALDE BİR ARAYA GETİRECEK

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege,Muratpaşa Belediyesi’nin 10-13 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği Kaleiçi Oldtown Festivali kapsamında, ATAV tarafından12-13 Ekim tarihlerinde Antalya Lezzetleri Festivali gerçekleştirileceğini söyledi.

ATAV, ANTALYA LEZZETLERİNİ FESTİVALDE BİR ARAYA GETİRECEK

Ege, “Lezzetlerini Antalya halkına, yerli ve yabancı konuklara tanıtmayı ve buluşturmayı arzulayan tüm mekanlarımızın, etkinliğimizde yer almasını isteriz” dedi.

12-13 Ekim Tarihleri Arasında Düzenlenecek

Antalya’nın doğal zenginliği, turizm çeşitliliği ve tarihi unsurlarını ön plana çıkartmayı hedefleyen ATAV, kentin mutfak kültürünün de bilinirliğinin artması amacıyla, bu yıl 4’üncü kez yapılacak Kaleiçi Oldtown Festivali kapsamında “Antalya Lezzetleri Festivali” düzenleyecek. Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege, “Bu festival, nesilden nesile devam eden Antalya yerel tatlarını, Antalya’da yaşayan ve Antalya’ya gelen ziyaretçilere anlatmak ve tanıtmak amacıyla gerçekleştirilecek. Antalya lezzetlerini müşterilerinin beğenisine sunan restoranlar, 12-13 Ekim tarihlerinde bu lezzetleri Karaalioğlu Parkı’ndaki festival alanımıza taşıyacak. Kentimizin gastronomisinin ne denli köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve bu köklü geçmişte yer alan tatların temsilcilerinin Antalya turizmine yaptıkları katkıyı vurgulamak istiyoruz” dedi.

“Yerel Lezzetlerin Festivalde Toplanmasını İstiyoruz”

Başkan Yeliz Gül Ege, festival kapsamında en çok bilinen yerel lezzetlerin workshopuna da yer vermeyi planladıklarını açıkladı. Gül Ege, “Halkımızın festivali en çok ziyaret ettiği saatlerde, bal kabağı tatlısı ve Antalya Piyazı gibi lezzetlerimizi ziyaretçilerimizle buluşturmayı amaçlıyoruz.Katılımcı firmaların birbiriyle rekabet edebilecek ürünlerinden ziyade ustalaştığı alanlardaki ürünlerini, 2 gün boyunca saat 17:00’den 23:00’e kadar satış yaparak sergilemelerine imkansunulacak. Bu kapsamda lezzetlerini; Antalya halkına, yerli ve yabancı konuklara tanıtmayı ve buluşturmayı arzulayan tüm mekanlarımızın, etkinliğimizde yer almasını isteriz” dedi.
Karaalioğlu Parkı içinde düzenlenecek festivalle, yaklaşık 20 işletmeye yer verilmesi planlanıyor.