ATB NİSAN SAYISI YAYIMLANDI

ATB NİSAN SAYISI YAYIMLANDI
Turizm ve Rekreasyon araştırma kongreleri Kemer’de başlıyor..
Antalya’nın Kemer ilçesinde Majesty Resort Hotel Mirage Park’ta 12 – 15 Nisan 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek üç turizm kongresinde 8 salonda 257 bildiri, 16 postar bildiri, dört konferans ve iki de panel yer alacak. Söz konusu kongreler arasında VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, II. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi ve I. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi yer alıyor. Etkinlikler arasında konferans ve seminerler in de yer alacağı etkinlikleri 380 kişinin katılımı bekleniyor.

II. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi: Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi ile Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi’nin işbirliğinde düzenlenen II. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi’nde üç salonda 73 bildiri sunulacak. Kongrede “En iyi disiplinlarası çalışma ödülü” verilecek.

Konferanslar, Seminerler:

Kongrelerde dört konferans ve iki de panel yer alıyor. Konferansların konuları şu şekilde: "Türkiye’nin İlk Oteli: “Hotel d’Angleterre” Avni AKER (Turizmci-Eğitmen), "Bilimsel Yazılı Anlatımda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar" (Prof. Dr. Nazmi KOZAK, Anadolu Üniversitesi), "Uluslararası Dergilerde Editörlük ve Hakemlik" (Prof. Dr. Metin KOZAK, Muğla Üniversitesi), "Turizm Basınında Turizm Haberciliğinin Değişimi" (Kerem KÖFTEOĞLU, TUYED Başkanı) I. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi kapsamında “Rekreasyon Lisans ve Lisansüstü Programlarının Değerlendirilmesi” ve “I. Rekreasyon Araştırmaları Araştırma Kongresi´nin Değerlendirilmesi” konulu iki panel yer alıyor.

Turizm Eğitimine Hizmet Ödülleri:
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi tarafından 2008 yılından bu yana turizm eğitimina ve araştırmalarına katkıda bulunanlara verilen "Turizm Eğitimine Hizmet Ödülleri" bu yıl dört kişiye verilecek. Plaket töreni 13 Nisan, Cuma günü saat:10:00´da Mirage park Otelinden gerçekleştirilecek. Önceki yıllarda verilen ödüller için bkz.
Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu kuruldu

Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü´ne bağlı olarak Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu´nun kurulması; Millî Eğitim Bakanlığı´nın 7/2/2012 tarihli ve 3164 sayılı yazısı üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 17/2/2012 tarihinde kararlaştırıldı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu kuruldu
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğü´ne bağlı olarak Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu´nun kurulması; Millî Eğitim Bakanlığı´nın 14/2/2012 tarihli ve 4200, 4204 sayılı yazıları üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 27/2/2012 tarihinde kararlaştırıldı.

Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Ödülleri verildi
İstanbul Haliç Kongre Merkezi´nde düzenlenen törenle 9´uncu kez sahiplerini buldu. TUREB´in web sitesi üzerinden yapılan oylama sonucu belirlenen ödüller, ´Tanıtım´, ´Sürdürebilirlik´, ´Konukseverlik´, ´Otantiklik´ ve ´Turizm Eğitimi´ dallarında olmak üzere toplam beş dalda dağıtıldı. 2011 yılı TUREB Ödülleri´ni kazananların listesi şöyle: Turizm Broşürü: Destınatıon Cappadocıa, Süreli Yayıncılık: NTV Radyo Laterna - Özge Ersu, Kitap Yayıncılığı: Arkeoatlas, Sürdürülebilirlik: Mehmet İhsan Şimşek - İbb Park Ve Bahçeler Müdürü, Konukseverlik: Topkapı Sarayı Konyalı Restoran Personeli, Otantik Ürün: Türk Kahvesi Derneği, Otantik Mutfak: Nar Lokantası, Yerel Etkinlik: Klasik Keyifler – Kapadokya, Turizm Eğitimi : Hayri Fehmi Yılmaz.

Uluslararası İnanç Turizmi ve Hoşgörü Kongresi..
Konya Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından 9-12 Mayıs 2013 tarihlerinde Konya´da "Uluslararası İnanç Turizmi ve Hoşgörü Kongresi" düzenleniyor.

"Alman Mutfak Kültürü ve Yemekleri” konulu konferans

Uludağ Üniversitesi, Harmancık Meslek Yüksekokulu’nda, 7 Mart Çarşamba günü saat 10.00’da Teoman Alper KOÇ “Alman Mutfak Kültürü ve Yemekleri” konulu bir konferans verdi. Koç, konferansın ardından ardından Balkabağı çorbası, Peynir pastası, Kırmızılahana, Hardal Soslu Yumurta, Falscher Hase (Yalancı Tavşan), Königsberger Klopse, Himmel und Erde (Gök ve Dünya), Bienenstich (Arı sokması), Fırında Elma menüsü ile bir uygulama yaptı.

Ankara Turizm ve Geleceği konulu panel..
Ankara İl Kültür Müdürlüğü Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında ve Atılım Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nün organizasyonunda “Ankara Turizmi ve Geleceği” konulu bir panel düzenleniyor. 18 Nisan 2012 tarihinde Saat 13.30’da İşletme Fakültesi Cengiz Yenerim Konfernas Salonu’nda düzenlenecek olan panelin Başkanlığını Atılım Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı ve MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Gül GÜNEŞ yapacak. Panel konuşmacıları; Ankara İl Kültür Müdürü Doğan Acar, TÜRSAB Başkan Danışmanı Alper Maçkan, TÜROFED Genel Sekteri ve Limak Ambassadore Genel Müdürü Savaş Çolakoğlu katılıyor.

Çukurova Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu
Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü´ne bağlı olarak Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulması; Millî Eğitim Bakanlığı´nın 16/1/2012 tarihli ve 1282 sayılı yazısı üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 25/1/2012 tarihinde kararlaştırıldı.

Arşiv için lütfen tıklayınız: http://atb.anadolu.edu.tr