ATIK TUTUCU SİSTEMİ ÖRNEK OLDU

Atık Tutucu Sistemi ortağı Coca-Cola İletişim Müdürü Zeynel Çağlar ve Kurumsal İlişkiler Müdürü Senem Görel, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nu ziyaret etti.

ATIK TUTUCU SİSTEMİ ÖRNEK OLDU

Daha önce Kemer’de Doğa Koruma Merkezi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından Coca-Cola Vakfı desteğiyle ve Kemer Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilen Temiz Akdeniz Toplum Tabanlı Geri Dönüşüm Projesi kapsamında “Atık Tutucu Sistemi” dolayısıyla Başkan Topaloğlu’nu ziyaret eden Çağlar ve Görel, desteklerinden dolayı Başkan Topaloğlu’na teşekkür etti.

Başkan Topaloğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, doğayı korumak için her türlü projeye imza atmaya devam edeceklerini söyledi.

Kemer’den geçerek Akdeniz’e ulaşan Karabucak Deresi için tasarlanan Atık Tutucu Sisteminin, denize giden atıkların önüne geçilmesi açısından son derece önemli olduğuna değinen Topaloğlu, bu atıkların görünür kılınması ve böylece kamuoyunun bilinçlendirilmesi açısından da önemli bir işlevi olduğunu ifade etti.

Başkan Necati Topaloğlu, akışı mevsimsel yağışlara bağlı olan akarsuda, yağış ve akış koşulları dikkate alınarak ve çözüm odaklı projelendirilen sistemin, sanatsal tasarımıyla da dikkat çektiğine işaret ederek, “İlk olarak Kemer-Karabucak Deresi için tasarlanan ve şu anda aktif olarak uygulanan atık tutucu sistemi, çevreye duyarlı tasarım formu, teknik detayları ve estetik değerleriyle dikkat çekiyor. Sistem, akarsuyla taşınan suyun bir bölümü, engeller vasıtasıyla filtreleme elemanlarına yönlendirdiği ve bu engellerin su içerisindeki katı atıkları tuttuğu ve atıkların denize iletilmesini engellediği biliniyor. Sistem, şiddetli yağışlar nedeniyle akarsuyun getirdiği plastik, şişe, her türlü pil ve batarya, poşet, metal parçaları, sigara izmariti, kullanılmış maske, eldiven, kablo gibi katı atıkların denize ulaşmasını önlüyor. Kemer Belediyesi olarak doğayı korumaya devam edeceğiz.” diye konuştu.