ATMACA: KİM NE DERSE DESİN, TESİS, SERVİS VE HİZMET KALİTESİ İLE BİR NUMARAYIZ VE RAKİBİMİZ YOK!”



2018 sezonunun iyi başladığına dikkat çeken Ülkay Atmaca, “  Innvista Hotels Belek olarak kışı oldukça yoğun geçirdik. Katılabildiğimiz tüm fuarlarda Rood Showlarda ciddi tanıtım çalışmaları yaptık. Yeni bir ürün ve yeni bir marka olmamız nedeniyle elimizden gelen bütün çabayı sarf ettik. Bununda meyveleri almaya başladık. Çünkü 2018 sezonu iyi başladı. Özellikle geçen haftadan bu yana ciddi bir hareketlilik var. Mayıs ayı için ciddi talepler alıyoruz. Haziran ayı rezervasyonlarımız yer yok diyeceğimiz kadar iyi gidiyor. Temmuz ayı iyi. Böyle giderse ağustos ayı sonuna kadar doluluk problemi yaşamayacağız. Bölgemiz Belek'de ve Antalya’nın genelinde de bu durum söz konusu. Görüştüğümüz tüm turizmci dostlar ifadelerinde havanın çok pozitif olduğu yönünde görüş bildiriyorlar. Nisan'ın 20'sinden itibaren her şeyin yoluna girdiğini görüyoruz”dedi.



İngiltere pazarında çok ciddi artışlar var!

Özellikle İngiltere pazarında çok ciddi artışlar olduğuna da dikkat çeken Atmaca, “Tesis olarak bize çok fazla yansımasa da İngiltere'den çok ciddi taleplerin olduğunu takip ediyorum. Avrupa pazarında ciddi artışlar var. Özellikle Almanya’da hükümet kurulduktan sonraki gelişmeler gayet pozitif. İran'dan yurt dışı çıkışlarında vergi arttırımı konusunda bir gelişme var. O nasıl yansır bekleyip göreceğiz ama Nevruz'un gayet iyi geçtiğini söyleyebilirim. Şu anda Türkiye genelinde eksiye giden bir pazarın olmadığını düşünüyorum” dedi.

Avrupalı turistin dönüşündeki ana etkenin fiyat endeksi olduğunu düşünüyorum!

Avrupalının tekrar Türkiye’yi seçmesini de değerlendiren Innvista Hotels Belek'in Genel Müdürü Ülkay Atmaca, “Avrupalının Türkiye'ye yönelişinde önceliğin fiyat endeksi olduğunu düşünüyorum. İkincisi gittikleri diğer ülkelerdeki tatil beldelerinde aradıklarını bulamadılar. Türkiye'deki huzuru ve lezzeti bulamadılar. Bütün bu etkenler bir araya geldiğinde çok iddialı söylüyorum ki, Türkiye kim ne derse desin, tesis, servis ve hizmet kalitesi ile bir numara ve rakibimiz yok! Çünkü biz işimizi çok iyi yapıyoruz ve Avrupalının da bu hizmeti ve servisi özlediğini düşünüyorum” dedi.



Şu an sektörü bekleyen en negatif durum maalesef personel istihdamı!

Sektörün şu anda İstihdam sorunu ile uğraştığını da ifade eden Atmaca, “Şu an sektörü bekleyen en negatif durum maalesef personel istihdamı. Çünkü son yıllarda sektörden diğer sektörler çok ciddi bir eleman kaybı oldu. Özellikle istihdam konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Ortaya getirilen veya bize getirilen istihdam çözümü ile ilgili SGK'nın sağladığı istihdam ile ilgili teşvikleri de çok fazla kullanamıyoruz. Çünkü bunu uygulayacak personeli bulmak da zorlanıyoruz” diye konuştu.