ATSO, KENTE ÖNEM KATANLARI TEK TÖRENDE ÖDÜLLENDİRECEK

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kentte fark yaratan kişi ve kurumları gururlandırmak ve onları takdir etmek amacıyla düzenlenen "Kente Önem Katanlar" ödüllerinin lansmanı Akra Barut Hotel'de gerçekleştirildi.

ATSO, KENTE ÖNEM KATANLARI TEK TÖRENDE ÖDÜLLENDİRECEK

Çok sayıda Basın Mensubunun ve ATSO Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Davut Çetin, düzenlenen törenin Antalya'ya değer katacağını söyledi.

ATSO Başkanı Davut Çetin toplantıda konu ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Bugün sizlerle, Odamızın gelenekselleşmiş olan iki törenimizde önemli bir yapısal değişikliğe gitme kararımızı paylaşmak üzere bir araya geldik. Geçtiğimiz aylarda ödül töreni hazırlıklarını yürütmek üzere oluşturulan komisyonumuz, ödül kategorileri, tahmini bütçe gibi konuları Yönetim Kurulumuza getirdiklerinde iki törenimizi birleştirerek tek tören olarak yapma fikri ortaya çıktı. Bu çerçevede iki ödül töreni yerine tek tören düzenlemeye ve ödüllerimizde yenilikler yapmaya karar verdik. Antalya 4.0 vizyonumuz çerçevesinde, yenileşme, değişim ve dönüşüme öncü olma çalışmalarımız kapsamında ortaya yeni bir proje koyduk. Bir süredir bu çalışmalarımızı olgunlaştırılarak bugün sizlere ve kamuoyuna aktarma aşamasına getirdik.
2020 yılında ATSO olarak ödül törenimizde üç önemli değişikliğe, yeniliğe imza atmış oluyoruz.
Birinci yeniliğimiz, iki tören yerine, Kuruluş Yıldönümümüzde tek tören yapmaktır. Geleneksel ödül törenimizi daha kapsamlı bir şekilde kuruluş yıldönümümüzde yapacağız.
İkinci önemli yeniliğimiz, ödül törenimize bir misyon yüklemek, ödül törenimizi bir sosyal sorumluluk projesine dönüştürmek veya ithaf etmektir.
Bundan sonra her iki törenimize ayırdığımız kaynağı, Antalya için çok daha anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine ayıracağız. Büyük ve masraflı törenler yerine, sade ama anlamlı bir tören yaparak kentimize değer katmak, geleceğe eserler bırakmak istiyoruz. Böylece ATSO her kuruluş yıldönümünde önemli bir sosyal sorumluluk projesiyle Antalya’ya değer katacak, öncülük edecektir. Ödül törenimiz, üyelerimiz adına Antalya’ya ödül kazandırmış olacaktır. Üçüncü yeniliğimiz de ikincisi kadar önemli bir yeniliktir. 2020 yılından itibaren ATSO ödülleri ismini KÖK Ödülleri olarak veya KÖK markasıyla veriyoruz. KÖK, “Kente Önem Katanlar” başlığının kısaltmasıdır.ATSO KÖK, kentin önemine atıf yapmakta, ekonominin kentin köklü değerleriyle birlikte gelişeceğini ifade etmektedir. Bir kenti kent yapan köklü kuruluşları, tarihi değerleri, kentin kültürü, eğitim, bilim, sanat gibi zenginlikleridir. Bir kent ekonomisi, kuruluşları, eğitimi, sanatı, basınıyla bir bütün olarak gelişebilir. KÖK, aynı zamanda kadim şehrimizin köklü kuruluşu olan ATSO’yu da ifade etmektedir. Zira, ATSO 137 yıllık tarihiyle Antalya’nın köklerinden birisidir. KÖK Ödülleri kapsamında geleneksel ödüllerimiz yanında, önemli bir yenilikle “Kent Ödülleri” kategorisini de ekliyoruz. Kent Ödülleriyle artık sadece üyelerimize değil, Antalya’ya değer katan, önem katan kişi ve kuruluşlara da ödül veriyoruz. Böylece ATSO Ödüllerini, aynı zamanda kent adına Antalya ödülüne dönüştürüyoruz. Dolayısıyla geleneksel ödül kategorilerimizden vazgeçmeden geleneklerimizi ve geleceğimizi “Kente Önem Katanlar”, KÖK Ödülleri çatısı altında birleştiriyoruz"