AVRUPA'DA TİTATNİC FIRTINASI ESİYOR

1970'te Almanya'nın Berlin şehrinde restoran işletmeciliğiyle temelleri atılan ve 1998'de turizm yatırımlarına başlayan AYG Şirketler Grubu, hedef büyüttü. Betül Alakent imzalı habere göre, halen Antalya, İstanbul ve Almanya'da Titanic Hotels markası altında 10 otel işleten şirketin 2016 planında iki yeni yatırım var. Gelecek yıl Berlin ve Bodrum'da açılış yapmaya hazırlanan grubun 2020 hedefi ise zincire 10 otel daha eklemek. Böylece 20 otele ulaşacak zincirin 15'i Türkiye'de, 5'i ise Avrupa'da olacak.

AYG Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Saim Aygün, "Bir Türk markası olarak Titanic'i Avrupa'da büyütmeyi hedefliyoruz" dedi. Yatırım planları arasında Hamburg ve Münih'in de olduğunu belirten Aygün Frankfurt, Fransa ve İngiltere'de de yatırım fırsatlarını kolladıklarını kaydetti. Şimdiye kadar tüm otel yatırımlarının kendilerine ait olduğunu vurgulayan Aygün, "Artık franchise sistemiyle büyümek planlarımız dahilinde. Bu yönde teklifler de alıyoruz. Titanic kriterlerini sağlayabilecek otellere franchise vereceğiz" diye konuştu.

İKİ YILDIR YÜZDE 20 BÜYÜYOR

AYG Grup bünyesinde Hasır, Pascarella, Beef Grill Club, La Paglia, Hasır Burger, Chickenberg markaları altında 14 restoran ve Titanic Hotels markası altında da 10 otelin olduğunu aktaran Aygün, şirketin cirosunun 170 milyon euro olduğunu söyledi. 2016'da ciroyu 220 milyon euroya çıkarmayı hedeflediklerini aktaran Aygün, "Son iki yıldır ortalama yüzde 20 büyüyoruz" dedi.

50 MİLYON EUROLUK YATIRIM

200 odalı Titanic Deluxe Berlin, Tarihi Opera Kostüm Binası'nın renovasyonu sonucu hayata geçirildi. Binanın renove çalışmalarının 5 yıl sürdüğünü aktaran AYG Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Sedef Aygün, "Otelin toplam yatırımı 50 milyon euro" dedi.

DOLULUK ORTALAMASI YÜZDE 87

Titanic Otelleri Genel Koordinatörü Gökhan Özbatır, turizmde yaşanan sorunlara rağmen Titanic otellerinin yıllık doluluk ortalamasının yüzde 87 olduğunu söyledi. 2015'e girmeden sektörde Rusya'dan kaynaklı bir kriz yaşanabileceğini öngördüklerini belirten Özbatır, "Kasım-aralık gibi fiyatlarımızı yüzde 10 aşağı çektik. Böylece öne geçerek, dolulukta ortalamanın üzerine çıktık" diye konuştu. ( Kaynak:Turizmaktuel )