AVRUPA TURİZMİNDE REKOR BÜYÜME

AVRUPA TURİZMİNDE REKOR BÜYÜME
Avrupa böylece, sekiz yıldan beri dünyanın en büyük seyahat destinasyonu olma özelliğini korudu. Avrupa Turizm Komisyonu tarafından yayınlanan "Avrupa Turizmi 2017 – trendler ve öngörümler" raporuna göre, araştırma kapsamına giren bölgelerin neredeyse hepsinin artan ziyaretçi sayıları tespit edildi. Bu bölgelerin yarısından fazlası, yüzde on ve daha yüksek bir artış gösterdi.

Büyük artış gösteren ülkelerin arasında Türkiye de yer alıyor. Tourexpi'de yer alan haberde ülkemiz, yüzde 28 oranında bir artışla başı çekiyor. Bunda yüzde 465,2 oranında artış kaydedilen Rus turistlerin etkisinin büyük olduğu belirtiliyor.

İzlanda turist artışına 'Dur' diyecek

Yüksek bir ziyaretçi artışı gösteren bir diğer ülke ise, yüzde 24 oranıyla İzlanda. İzlanda 2012 yılından bu yana en hızlı büyüyen turizm ülkesi ünvanını taşıyor. Fakat bu durum, beraberinde bazı sorunları da getiriyor.

İzlanda hükümeti artan turist sayısına dur diyecek önlemleri almaya hazırlanıyor. Nüfusu bir çok orta ölçekli Anadolu şehrinden küçük olan İzlanda, her gün artan turist sayısını kaldırmakta zorlanıyor.

Turist sayısında artış yaşayan diğer ülkeler de şöyle sıralanıyor:

Güney Avrupa ve Akdeniz Çanağında bulunan Karadağ (% 19), Sırbistan (% 18), Malta (% 16) ve Slovenya ile Kıbrıs (her biri % 15) oldukça büyük artışlara sevindi. Özellikle Çin ve Hindistan'dan yeni turist çeken Finlandiya, yüzde 14 oranında artış gösterdi.

Zaten sevilen ve rağbet gören yaz destinasyonu sayılan Hırvatistan (% 14), Portekiz (% 12) ve İspanya (% 9) bile oldukça büyük büyüme oranları yakaladı. ( Kaynak:turizmaktuel )