AVRUPALI 2021'DE NASIL VE NEREYE SEYAHAT EDECEK?

Covid, AB’de en çok hangi popüler turizm ülkelerini etkiledi?

AVRUPALI 2021'DE NASIL VE NEREYE SEYAHAT EDECEK?

Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen projede, Avrupa Seyahat Komisyonu (ETC) tarafından açıklanan yeni araştırma anketine göre; COVID-19 salgınının Avrupa ve yerel pazarlarda seyahat üzerindeki etkisine olumsuz etkisi en çok, en popüler turistik destinasyonları etkiledi. Ankete katılanların % 54’ü önümüzdeki 6 ay içinde bir seyahate çıkmayı düşünürken, % 26’sı da Kasım 2020’de seyahat etmeyi planladı. Avrupa içinde seyahat etmek tatilcilerin ilk seçenek. Yüzde % 41’i ulusal bir seyahat yapmayı ve % 39’u diğer Avrupa destinasyonlarına gitmeyi planlıyor.

Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, İtalya, Belçika, İsviçre, İspanya, Polonya ve Avusturya olmak üzere yüksek turist hacmine sahip 10 turist kaynağı pazarda yapılan ankete göre; COVID-19’dan ağır şekilde etkilenen ülkeler sıralamada, İspanya, Fransa ve İtalya ile Avrupa’nın en popüler destinasyonları öne çıktı.

En büyük endişe karantina mı?

Turizmdatabank.com’un; Koronavirüs salgını ve bunun küresel turizm üzerindeki etkisi bağlamında yaklaşık 6 bin  kişiyle ağustos-eylül 2020 döneminde yapılan ankette dayanan ETC raporundan derlediği bilgilere göre, kısa vadede seyahat etmek isteyenler için ana endişeler; bir yolculuk sırasında karantina önlemleri, COVID-19 vakalarının sayısındaki artış, varış noktasının durumu ve değişen, öngörülemeyen seyahat kısıtlamaları oldu.
Avrupalı turist 2021’de nereye gitmek istiyor?

Çalışmaya göre, Avrupalı ​​turistlerin yarısından fazlası (%50+) tekrar seyahat etmeye istekli. Önümüzdeki altı ay içinde seyahat etmeyi planlayan bu kitlenin neredeyse % 80’i, bunu Avrupa içinde yapmayı düşünüyor.
Covid endişesi seyahat planlarını askıya aldı Bununla birlikte, Avrupa Birliği’nin birçok üye ülkesinde ve birçok ana turistik destinasyonda koronavirüs salgınlarından kaynaklı endişeler; birçok kişinin halihazırda seyahat planlarını askıya almasına neden oluyor.

Anket sonuçlarına göre Avrupalı turistler; sağlık ve güvenlik kaygıları ve kendilerinde gönül rahatlığında hissedememe gerekçeleri ile planlarını bekletiyor.Bu kaygılar özellikle Avrupa turizminde yaygın olan 1-3 gecelemeli kısa süreli seyahatlerde öne çıkıyor.

Turistler ne zaman tatil ve seyahat yapacaklar?

Ankete katılanların % 54’ü önümüzdeki 6 ay içinde bir seyahate çıkmayı düşünürken, % 26’sı da Kasım 2020’de seyahat etmeyi planladıklarını belirtti.

Avrupa içinde seyahat etmek tatilcilerin ilk seçenek.Yüzde % 41’i ulusal bir seyahat yapmayı ve % 39’u diğer Avrupa destinasyonlarına uçmayı planlıyor.

COVID-19’dan ağır etkilenen destinasyonlar hangisi?

COVID-19’dan ağır şekilde etkilenen ülkeler sıralamada; İspanya, Fransa ve İtalya ile Avrupa’nın en popüler destinasyonları öne çıktı.Ankete katılanlara Avrupa içi seyahat için tercih ettikleri ülkeleri ve daha sonra hangi ülkeleri ziyaret etmeyi düşündüklerini sorduğunda, 10 destinasyon şu oranlarla öne çıkıyor:İspanya (% 7,8), Fransa (% 7,3), İtalya (% 7,3) Yunanistan (% 6,2), Almanya (% 6), Portekiz (% 4,6), İngiltere (% 4,2), Hırvatistan (% 4,1), Avusturya (% 3,4) ve Hollanda (% 3,3).

Katılımcılar, bir sonraki seyahatleri için hala; “güneş, deniz ve kum” merkezli yaz tatillerini öne çıkarıyorlar.

Bu eğilim, özellikle, önümüzdeki 6 ay içinde seyahat etme olasılığı olanlarda belirgin.Tercih edilen boş zaman seyahati türleri; % 25,3 ile güneşe ve sahile yapılacak seyahatler, % 19,2 ile şehir gezileri, % 15,6 ile doğa ve açık hava ve % 14,7 ile kültür ve tarih gezileri olarak oraya çıkıyor.

Avrupalı tatilci, 2021’de güneş için nereye gidecek?

Güneş ve sahil tatilleri için en popüler yerler; İspanya, İtalya ve Fransa olarak sıralandı. Şehir turlarında çok talep edilen yerler; Almanya, Fransa ve İtalya olurken, doğa ve açık hava tatillerinin favorisi, Fransa, İtalya ve Almanya şeklinde sıralandı.
Güvenlik artık ilk kriter oldu Avrupalılar seyahat yerlerinin tercih ederken dikkat ettikleri kriterleri kısmen değiştirdi.

Covid döneminde en çok önem verilen göstergeler; % 21 ile sağlık ve güvenlik, % 14 ile huzur ve rahatlamak ve % 13 ile uygun fiyat olurken, bunların en uygun kombinasyonuna da bakılıyor. Öte yandan kısa süreli seyahat planlarında karar verirken, esnek rezervasyon iptal politikaları, uçuşlarda ve ulaşımda sosyal mesafenin korunması ve tamamen kaldırılmış seyahat kısıtlamaları önemli kriterler oldu.

Seyahatte ana endişe ne?

ETC raporuna göre, kısa süreli seyahat etmek isteyenler için ana endişe; bir yolculuk sırasında karantina alınacak önlemleri (% 15), COVID-19 vakalarının sayısındaki artış (% 12), varış noktasındaki durum (% 11) ve değişen / öngörülemeyen seyahat kısıtlamaları (% 10) oldu.

AB içinde hangi ülkeye gidecekler?

İspanya 7,8
Fransa 7,3
İtalya 7,3
Yunanistan 6,2
Almanya 6,0
Portekiz 4,6
İngiltere 4,2
Hırvatistan 4,1
Avusturya 3,4
Hollanda 3,3