BAKAN ÇELİK: TÜRKİYE'NİN TURİZM MARKASINDAN TAVİZ VERMEYİZ

BAKAN ÇELİK: TÜRKİYE'NİN TURİZM MARKASINDAN TAVİZ VERMEYİZ
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, MITT Moskova Fuarına katıldı. Fuarda standları gezen bakan Çelik, daha sonra turizmcilerle basına kapalı toplantı düzenledi.
 
Toplantının öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Çelik, “Hem devlet olarak hem özel sektör olarak buradayız. Bugün fuara devlet ve özel sektör olarak ilgi göstermemizin bu sene özel bir nedeni var. Yaptırımlar sebebiyle ikinci önemli pazarımız olan Rus pazarında bazi türbülanslar olabiliyor. Bu yıl Rusya’daki yaşananlar nedeniyle bundan sektörümüzün olumsuz etkilenmemesi için çok sayıda tedbir alıyoruz. Çok sayıda tedbirler aldık. Bizzat Başbakanımızın öncülüğünde toplantı yaparak Rusya’yı da kapsayan önlemler paketi açıklandı. Rusya’dan 400 bin ve üzerinde ziyaretçi getiren tur operatörlerine 100 milyon ve üzerinde destek sağlanması söz konusu olacak. Ayrıca Rusya’dan ülkemize ziyaretçi getiren tur operatörlerinin uçaklarına uçak başi 6 bin dolar yakıt desteği vereceğiz” dedi.
 
“Tam bir kriz yönetimi yapıyoruz” diyen Bakan Çelik, şöyle devam etti: “Arkadaşlarımız Moskova’ya her gelişlerinde muhataplarımız ile görüşüyorlar. Rusya bizim için çok önemli bir destinasyon. Burada kaybın yaşanmamasını istiyoruz. Pazar payımızı artırmaya dönük girişimlerimizi de herhangi bir kriz varmış gibi düşünmeden uygulamaya devam ediyoruz. Biz dünyadaki kriz ortamında dünya turizm örgütü verilerine göre dünya ortalamasının üzerinde bir büyüme göstermiş durumdayız. Bu hem turist sayısında hem de elde ettiğimiz gelirde gözlemleniyor. Rusya ile ilişkilerimiz her zaman üst seviyelerde.  Tanıtma stratejimiz Rus pazarının ihtiyaçlarına göre birden çok boyutta devam ediyor. Negatif gelişmelere karşın aldığımız tedbirler iyi sonuç verecek. Negatif bir etkilenme olmaması için çabalarımız olumlu sonuç verecek.”
 
Çelik, verilecek desteklerle ilgili olarak da şu değerlendirmeyi yaptı: “Kuşkusuz her destek açıklanandan daha dar olabilir veya daha geniş olabilir. Turizm sektörü ile alakalı aldığımız tedbirler, ortaya çıkan krizin bize negatif yansımaması için alınan tedbirlerdir. Yoksa Türkiye’de turizm sektörü bir zaaf ve çöküntü içerisindeymiş gibi yaklaşımlar doğru değil. Konaklama tesisleri fiyat düşsün şeklindeki yaklaşımlar doğru yaklaşımlar değildir. Muhataplarımızın fiyat konusunda bazı ısrarları olabilir. Türkiye’nin bir turizm markası olarak kalitesini korumak durumundayız. Herhangi bir kriz söz konusu diye Türkiye’nin turizm markasından taviz verecek değiliz.”  ( Kaynak:turizmgazetesi.com )