BAKAN ERSOY ALADAĞ KAYAK MERKEZİ'NDE

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ilave bölümler yapılması planlanan Konya'nın Derbent ilçesindeki Aladağ Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

BAKAN ERSOY ALADAĞ KAYAK MERKEZİ'NDE

Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Konya'ya gelen Bakan Ersoy'u, Konya Tren Garı'nda Vali Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve milletvekilleri karşıladı. Bakan Ersoy, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Derbent ilçesine gitti ve Aladağ Kayak Merkezi'ni ziyaret etti.

Hazırlanan projenin maketini inceleyerek merkeze ilişkin yetkililerden bilgi alan Bakan Ersoy, burada yaptığı açıklamada, bugün itibarıyla Derbent’i önemli bir kayak merkezi haline getirmek için yoğun bir çalışma sürecine girdiklerini söyledi.

Bölgenin yüksek potansiyele sahip olduğunu belirten Bakan Ersoy, “Doğru planlama için bazı istediğimiz raporlamalar var. Bunlarla ilgili sezon boyu çalışılması gerekiyor. Bir haftada, 10 günde çıkacak işler değil. Karın hareketliliğine göre çıkarılması gereken bazı raporlar var. O raporları da tamamlayacaklar, Nisan ayı gibi tekrar geleceğiz." ifadelerini kullandı.

İyi bir proje için gayret gösterdiklerini dile getiren Bakan Ersoy, şunları kaydetti:

"Derbent aslında, Konya'nın hızlı tren bağlantılarından dolayı şanslı bir bölge. Özelikle iç pazardan çok rahat beslenebiliyor. İstanbul ve ileride olacak İzmir, Ankara bağlantısıyla üç büyük şehirden de çok rahat ziyaretçi alma potansiyeline sahip. İstediğimiz raporlar da umduğumuz gibi çıkarsa, inşallah çıkacak gibi gözüküyor, Derbent ileride iyi bir kayak merkezi olur."

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, incelemelerinin ardından Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı.