BAKAN ERSOY KEMER’DE ESNAFLARLA BİR ARAYA GELDİ

Halil ÖNCÜ ( KEMER ) - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Kemer Kiriş’te esnaf temsilcileri ile bir araya geldi.

Sailors Beach Otel sahiplerinden Rahman Şeker'in organize ettiği ve Bölge otelcileri, esnaflar,  KEMİAD ( Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği ) Başkanı Rıza Sönmez ve Yönetim Kurulu üyeleri ile KESDER (Kemer Esnafları Ve Turizmciler Derneği ) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çilengir ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve TÜRSAB Batı Antalya Kemer Alan temsilcisi Mehmet Akbaba'nın hazır bulunduğu görüşme Sailors Beach Otel’de gerçekleşti.

Başkanlar Bakan Ersoy’dan bölgenin en büyük sorunu olan hanutçuluk ile ilgili konular ile Turizmde en büyük sıkıntı olan alım gücü düşük yabancı misafir profilinin yükseltilmesi adına görüşlerini ilettiler ve bölgeden beklentiler hakkında görüş alış verişinde bulundular.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, esnaf dernek yetkilileri ve otelciler ile verimli bir buluşma gerçekleştirdiklerini belirterek Kemer hakkında çözüm odaklı çalışacaklarını belirtti.

Hanutçulukla mücadele…

Bakan Ersoy hanutçuluk konusunda yaptığı açıklamasında, “Turizmin kangreni ve ülkemizin markalaşma yolundaki en büyük engellerinden biri olan hanutçulukla mücadelemize, kararlılıkla devam edecek ve bu sorunu elbirliğiyle çözeceğiz. Şimdilik notlarımızı aldık. Olayın tek paydaşının esnaflar olmadığı için diğer paydaşlar ile bu tür toplantılar yapıp hep beraber bir çözüm geliştireceğiz. Bunu da çok geciktirmeden yılsonuna kadar adını koymamız gerekiyor. Bu konuda çok fazla da vakit yok. 2020 yılını kaybetmemiz gerekiyor. Bununla ilgili bir dizi toplantı daha yapacağız” dedi.


Bakan Ersoy, yaptıkları görüşmeyi Twitter hesabından böyle duyurdu.

Arıtmalar konusunda açıklamalarda bulundu

Bölgede ihtiyaç olan arıtmalarda kapasite arttırımı hakkında da konuşan Bakan Mehmet Ersoy, “ Geçen sene Büyükşehir Belediyesi ile bu konuda yaptığımız bir protokol var. Biz bakanlık olarak bir kanun çıkarttık. Bu soruna istinaden de yap, işlet devret modeli şeklinde turizm alanlarında eğer istiyorlarsa belediyelerin arıtmaları bize devretmelerini istiyoruz. Bizde kendi kaynaklarımız ölçüsünde yapabileceklerimizi yapacağız. Ama burada karar mekanizması biz değiliz. Sonuçta bu Büyükşehir Belediyesinin görevleri arasında . Biz gerekli tekliflerimizi yaptık. Devretmekte sakınca görmedikleri arıtmaları bize devrederlerse biz bakanlık kaynağından yap, işlet devret modeli ile belli bir süre kullandıktan sonra Belediyelere iade edeceğiz” dedi.

Kındılçeşme’ye Bodrum,Çeşme gibi bir halk plajı yapabiliriz!

Kemer’in son dönem yoğun olarak tartıştığı Kındılçeşme Bölgesindeki gelişmeleri de değerlendiren Bakan Ersoy, bölgeyi Orman Bakanlığından isteyeceklerini ve turizm Bakanlığı olarak buraya halk plajı yapabileceklerini söyledi. Bakan Ersoy “Burada hukuki süreç önemli. Burası bize bağlı bir yer değil, Orman Bakanlığı’na bağlı. Bu konuda Orman Bakanlığımızın bir çekincesinin olduğunu sanmıyorum. Orman Bakanımız ile de görüşürüz. Hukuki süreçler de el verirse Orman Bakanlığı uygun görürse Bodrum ve Çeşme’de olduğu gibi benzer bir halk plajı uygulamasını burada yaparız. Bu sadece Kındılçeşme ile de kısıtlı kalacak değil. Biz her yıl üç dört halk plajını halkın talep ettiği, ihtiyaç olan yerlerde devreye alıyoruz zaten” dedi.

TÜRSAB’ın kendi Yönetim Kurulunda dahi yasadan haberi olmayan üyeler var!

TÜRSAB ( Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ) yasasında gelinen son durumu da değerlendiren Bakan Ersoy, hedeflerinin yasayı yıl sonuna kadar meclise göndermek olduğunu söyledi. Ersoy “TÜRSAB yasası üzerinde biraz daha çalışılması lazım. TÜRSAB’ın kendi Yönetim Kurulunda dahi yasadan haberi olmayan üyeler var. Orada bir uzalaşı sağlanması lazım. Bizim buradaki hedefimiz yıl sonuna kadar bunu meclise göndermek” diye konuştu.