BAKAN ERSOY, NTV'DE ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Bakan Ersoy, yeni sinema destekleme yasasından, Turizm Geliştirme Fonu’na, nitelikli turizm hedeflerine kadar pek çok başlıkta önemli mesajlar verdi.

BAKAN ERSOY, NTV'DE ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Bakan Ersoy, Dünyada en çok turist geliri elde eden 10 ülkenin 7’sinde Turizm Geliştirme Fonu’na benzer yapıların olduğunu, bu fon aracılığıyla sektörün paydaşlarından toplanan gelirin Türkiye’nin büyüme potansiyelini hızlandıracağını ifade etti. Turizmde kalıcı politikalarla sürdürülebilir büyüme yakalanacağını ve turizm gelirinde kişi sayısında da ilk 5’e girmeyi hedeflediklerini belirtti.

Turizm eğitiminde yeni bir bakış açısıyla hareket edildiğini vurgulayan Bakan Ersoy, sayısı 76 olan turizm meslek liseleri özelinde Milli Eğitim Bakanlığı ile bir proje başlattıklarını ifade etti. Bakan Ersoy, bu kapsamda eğitim alan gençlere haftalık 24 saate varan lisan eğitimleri verildiğini, 4 yıl boyunca sektörün istediği şekilde çok iyi bir nesil yetiştirildiğini vurguladı.

Bakan Ersoy, müzelerle ilgili olarak yeni bir denetleme programının hayata geçirildiğine, bu sayede müzelerdeki eksikliklerin tespit edildiğine değinerek “Ben göreve gelir gelmez bir veriyle karşılaştım, Türkiye’ye giriş yapan yabancı turistlerin müze ziyaret oranı Avrupa’nın yarısında, bunu Avrupa seviyesine getirmemiz gerekiyor. Müzeyi ziyaret eden misafir memnun kalmalı. İnşallah 2019 sonunda memnuniyet oranı çok yüksek, çok iyi tanıtılmış müzelere sahip olacağız.” dedi.