BAKAN ERSOY RİZE’DE TURİZMCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rize’de turizmcilerle toplantıda bir araya geldi.

BAKAN ERSOY RİZE’DE TURİZMCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Rize'de bir otelde turizm sektörüyle ilgilenen iş adamlarıyla bir araya gelen Bakan Ersoy, toplantının ardından bir basın açıklaması yaptı.Rize’nin doğa ve alternatif turizmiyle önde olan bir bölge olduğunu belirten Ersoy, şehrin yaylalarındaki potansiyeli gördüklerini ve kayak turizmine yönelik yapabilecekleri çalışmaları incelediklerini söyledi.Belediye Başkanları ve turizmin paydaşlarıyla küçük bir çalıştay yaptıklarını, onların sorunlarını dinleyerek, not aldıklarını da ifade eden Ersoy, 2020 itibariyle burada tanıtıma ağırlık vereceklerini kaydetti.

Rize’nin en büyük sıkıntılarından birisinin turist profilindeki çeşit azlığı olduğuna vurgu yapan Ersoy, “Ağırlıklı olarak Türk ve Arap turistlerle çalışıyor. 2020 itibariyle buna bir çeşitlilik getirmeye çalışacağız. 2023 yılına kadar da aşamalı bir şekilde turist profilini bu bölgede çeşitlendireceğiz.” dedi.

Alternatif Ürünlerle Turist Sayısı ve Gelirlerini Artıracağız

Karadeniz’in tamamında böyle bir çalışma yapmayı planladıklarını dile getiren Ersoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Alternatif ürünlerle destekleyerek turist sayısını ve gelirlerini artıracağız. Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansına burada büyük bir görev düşüyor. Pazar çeşitlemesi açısından potansiyelin farklı pazarlarda tanıtımı önemli. Ancak sadece iki pazara endekslenmiş durumunda. Bu yıl içerisinde başlıyoruz. Turist sayısındaki artış ve profildeki değişim açısından birkaç yıl içerisinde etkilerini hızlı bir şekilde göreceğimizi düşünüyorum.”

Rize’ye yeni bir havalimanının hızlı bir şekilde devam ettiğinin altını çizen Bakan Ersoy, bunun yapılmasının ardından eklemeyi planladıkları kayak merkezi ile ilerleyen yıllarda sonuç alacaklarını söyledi.

Turizm Meslek Liselerinin Sayısını Artıracağız

Karadeniz bölgesinde olduğu gibi Rize’de de işletme anlayışının değişmesi gerektiğine değinen Ersoy, şöyle devam etti: “Bu bölgede, sektörde personel sıkıntısı da var. Buradaki turizm meslek liselerinin geliştirilmesi ve sayısının artırılması konusunu da görüştük. Milli Eğitim Bakanlığımız ile değerlendirip burada bulunan turizm meslek liselerinin sayısını artırmanın yoluna gideceğiz.”