BAKAN KURTULMUŞ ITB BERLİN’DE

BAKAN KURTULMUŞ ITB BERLİN’DE
Türkiye’nin 2019-2022 dönemi için BMDTÖ Yürütme Konseyi’ne aday olduğunu vurgulayan Bakan Kurtulmuş, toplantıda yaptığı konuşmada, Türk Konseyi tarafından yürütülen Modern İpek Yolu Tur Paketi projesiyle ilgili bilgi aktardı.





Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü İpek Yolu Görev Gücü toplantısına nisan ayının sonunda Türkiye’nin ev sahipliği yapacağını belirten Bakan Kurtulmuş, ülkemizin 2025 yılına kadar İpek Yolu turizm potansiyeline ilişkin önceliklerini aktardı.

Dünya Turizm Örgütünde Türkiye

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü üyesi olan Türkiye, 1975 yılından günümüze örgüt aracılığıyla dünya turizm ajandası, trendler, uluslararası iş birliği olanakları, turizm sektörü ile bağlantılı teknolojik gelişmeler, araştırmalar, istatistikler, projeler ve bilgi transferine ilişkin güncel bilgi akışını sağlıyor.



Üye ülkelerin siyasi çıkarlarının da gündeme geldiği bir platform olan örgüt toplantılarını takip eden Türkiye, düzenlenen toplantılarda ülke çıkarlarının korunması yönünde adımlar da atabiliyor.

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütünde bugüne kadar çok sayıda görev üstlenen Türkiye, örgütün Çevre Komitesi, İstatistik Komitesi, Tüzük Değişikliği Çalışma Komitesi, Kalite Destekleme Komitesi, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcılığı, ve İcra Komitesi Üyeliği görevlerini yaptı.   



ITB Berlin’de İkili Görüşmeler

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 52. ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası’nda ikili görüşmeler de gerçekleştirdi.

Alman Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Norbert Fiebig ile Avrupa’nın en büyük tur operatörleri arasında yer alan Thomas Cook, Öger Tours, FTI, Ben Tour Reisen, Schauinsland Reisen ve Der Touristik temsilcileri ile bir araya gelen Bakan Kurtulmuş, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile de görüştü.