BAKANLIK OTELCİLERLE BİRLİKTE BİLGİLENDİRME ATAĞI GEÇİYOR

Taksim’de başlayıp ülke geneline yayılarak dördüncü haftasına gören protesto eylemlerinin turizmde neden olduğu sıkıntıları aşmak için bakanlık otelcilerle birlikte bilgilendirme ziyaretlerine başlayacak.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) yöneticileri ve federasyon bünyesindeki bölge derneklerinin yöneticileri ile Ankara’da makamında bir araya geldi. Bakanlıktaki toplantıda olayların turizme etkileri değerlendirildi.
 
Toplantıya TÜROFED Başkanı Osman Ayık ve federasyonun yönetim kurulu üyeleri ile  AKTOB Başkanı sururi Çorabatır ve diğer bölge dernekleriin başkan ve yöneticileri katıldı
 
Toplantıda bölge dernek başkanları ayrı ayrı söz alarak Türkiye geneli ve bölgelerindeki durum hakkında bilgi verdi.
 
Bakan Çelik’in bakanlık üst düzey yöneticileri ile birlikte katıldığı toplantıda sektör temsilcilerinin aktardığı bilgiler not alındı.
 
Bütün bölge başkanlarının konuşmalarından sonra bir değerlendirme yapan bakan Çelik,
Bakanlık ve sektör temsilcilerinden oluşan bir heyetin başta Almanya ve Rusya olmak üzere turist alınan diğer ülkelere de ziyaretlerde bulunarak o ülkedeki turizmcilerle bir araya gelip onları bilgilendireceklerini söyledi.
 
Bilgilendirme için ziyaret edilecek ülkeler arasında İskandinav, Ortadoğu ve İngiltere de olacak.
 
Bu arada bakan Çelik’in Almanya ve Rusya’daki tur operatörlerini Ankara’ya davet ederek onlarla yüz yüze görüşeceği öğrenildi. ( turizamgazetesi.com )